ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2014 13:31:23

Sankce proti Rusku nezaplatí politici, ale obyčejný český člověk

Sankce proti Rusku nezaplatí politici, ale obyčejný český člověk

Zostření sankcí vůči Rusku, o kterém hovoří někteří představitelé EU, nic pozitivního nepřinese pro žádnou ze stran konfliktu a už vůbec ne pro občany států EU.

A zejména pak těch zemí, jako je Česká republika nebo Slovensko. Je dobře, že slovenský premiér Robert Fico v této souvislosti vystoupil naprosto jasně a energicky proti dalšímu prohlubování sankcí. Podporu v tomto směru vyslovuji i na adresu českého předsedy vlády Bohuslava Sobotky. Vítám, že odmítl dopředu souhlasit s dalšími sankcemi. Bylo by to totiž jednoznačně proti zájmu České republiky a jejích občanů.

Čeští politici, kteří jen slepě a tupě volají po dalších sankcích, jejich následky neponesou! A kdo že je ponese? Přece řadoví občané! Lidé a rodiny těch, kteří pracují ve firmách a společnostech obchodujících s Ruskem nejenom přímo, ale i prostřednictvím jiných zemí Evropy. A těch není málo. Politici, kteří nejvíce křičí a přirovnávají situaci například k Mnichovu, se hluboce mýlí. Zda záměrně nebo ne, to nevím. Nicméně, je třeba jasně konstatovat, že současná situace je jiná.

Politici musí přestat hrát svoje mocenské hry a musí se začít zabývat situací obyvatel, kteří nejvíce doplácejí na současný stav. V tomto smyslu apeluji nejenom na českou vládu, ale i na představitele EU.  

Jan Veleba, senátor a předseda SPO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama