Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2014 20:18:55

Kvalitní školství je pro vládu jednou z hlavních priorit

Kvalitní školství je pro vládu jednou z hlavních priorit

Rád bych při příležitosti dnešního 1. září popřál všem školačkám a školákům úspěšný vstup do nového školního roku a připomenul, že oblast školství je pro vládu jednou z hlavních priorit.

Není to priorita jen verbální, ale skutečná, včetně priority rozpočtové. Cílem vládní koalice je zajistit moderní, dostupné a především kvalitní předškolní a školní vzdělání všem dětem. V tomto směru už vláda rozhodla od 1. 7. 2014 spustit program, který bude poskytovat podporu obcím a městům, které chtějí rozšířit kapacitu mateřských a základních škol, či chtějí vystavět kapacity nové. Začátkem července 2014 také vláda na svém jednání schválila Strategii vzdělávací politiky České republiky do roku 2020, která určuje další rozvoj systému vzdělávání. Strategie obsahuje tři klíčové priority, a to snižování nerovnosti ve vzdělávání, podporu kvalitní výuky učitelů a odpovědné a efektivní řízení vzdělávacího systému. Klíčovým úkolem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je v současné době připravit velkou novelu školského zákona. Jsem rád, že už v průběhu tohoto školního roku dojde k výraznému posílení výdajů vlády na vzdělávání, které umožní zlepšit jak odměňování učitelů, tak také všech ostatních pracovníků v našem školství. Věřím, že se nám podaří plnit programové prohlášení a postupnými kroky oblast školství kontinuálně zlepšovat. To by se mělo časem pozitivně odrazit i na trhu práce ve větší úspěšnosti budoucích absolventů.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama