Ing. Michal Kostka

Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • KSČM
  • Kroměříž
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2014 21:17:18

Koho na Zlínsku do Senátu? Bezpochyby Vlastislava Antoláka!

Koho na Zlínsku do Senátu? Bezpochyby Vlastislava Antoláka!

Je první školní den a nedá mi to nepodpořit člověka, který se celý život školství věnoval, kterého dobře znám a spolupráci s kterým osobně velmi oceňuji.

Začnu trochou historie. V roce 2005 napsal jistý Robert Vašíček o Mgr. Antolákovi na internetu: „Vlastislav Antolák představuje typického pracovitého komunistu, a tak bojuje za svou stranu na celostátním i regionálním kolbišti. (...) Ve straně a v parlamentu se Antolák profiluje jako odborník v oblasti školství. Kritizuje systém státních maturit, nelíbí se mu ani zavedení školného na vysokých školách. (...) Přesvědčený komunista to neměl vždy lehké. Do strany vstoupil již v roce 1964. Před rokem 1989 patřil ke kádrovým rezervám strany a působil ve společensky vážené pozici ředitele školy. Ze stejného kádrového důvodu dostal po roce 1989 výpověď a musel ze školy úplně odejít. (...) Vstup do vysoké politiky a sílící preference KSČM jsou pro Vlastislava Antoláka zadostiučiněním. Vydrží-li ve vrcholné politice ještě osm let, s vysokou pravděpodobností se možná vrátí do školství – na pozici ministra ve svém oblíbeném resortu.“ (http://www.politikon.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=464)

Dnes, více než osm let poté, můžeme říct, že poslední citovaná věta se sice bohužel díky mnoha okolnostem nenaplnila, nicméně s těmi předchozími je nutno naprosto souhlasit. Kdo mě zná, ví, že pochvalami a kladnými hodnoceními velmi šetřím, ale u Vlastislava Antoláka šetřit nemohu. Jeho názory mě poprvé zaujaly v době, kdy většina „politických odborníků na školství“ mluvila téměř jen o potřebě zvyšovat platy učitelů, a Vlastislav se věnoval i dalším důležitým věcem, jako je uplatnění absolventů škol, což je téma pro školství asi nejklíčovější. Od té doby jsem měl Vlastislava možnost více poznat, nyní společně působíme ve školském výboru Zlínského kraje. Tím jsem si potvrdil, že můj prvotní kladný dojem byl naprosto správný. U kolegy Antoláka si osobně nejvíce cením ochoty naslouchat. V mnoha věcech se shodneme, ale pokud ne, tak vím, že mě (a ani nikoho jiného) za odlišný názor neodsoudí a naopak že se bude o názory druhých zajímat a že bude i nad názorem odlišným od svého vlastního přemýšlet. Díky jeho ochotě naslouchat mi mnohdy ani nepřijde, že je to člověk o mnoho let starší.

Někdo může říct, že šance Vlastislava Antoláka uspět v takovém volebním obvodě nejsou vysoké, že jej proto nemá smysl volit. Ale to je nesmysl, v senátních volbách již mnohokrát uspěl i kandidát, kterému se velké šance nedávaly, protože si to většina voličů přála. A já osobně si myslím, že šanci zvolit si tak poctivého a pracovitého senátora, jako je Vlastislav Antolák, nebudou mít občané volebního obvodu Zlín jen tak znovu, proto je potřeba tuto šanci využít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama