Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2014 17:47:15

Vraždili Čechy, Židy, Sověty aneb je čas mluvit o činech banderovců

Vraždili Čechy, Židy, Sověty aneb je čas mluvit o činech banderovců

Velmi mne zaráží, že mnoho lidí, historiků a zejména ukrajinistů, kteří jsou v poslední době častými hosty České televize, se neustále zaobaluje do jakési role demokratů.

Neboť demokrat, člověk, který se zabývá historií a lidé zabývající se otázkami ukrajinistiky by nikdy nemohli poslat prezidentu Miloši Zemanovi otevřený dopis, ve kterém reagují na jeho komentáře ke konfliktu na Ukrajině. Pan Miloš Zeman v červnu v Otázkách Václava Moravce zmínil ukrajinského nacionalistu Stepana Banderu: „Nezapomeňte, že Bandera je na Ukrajině považován za národního hrdinu. Jeho obraz visí na Majdanu, jeho socha je ve Lvově. Ve skutečnosti to byl masový vrah.“

Tito lidé odmítají, aby byl ukrajinský nacionalista Stepan Bandera označován za masového vraha. Jmenovitě ukrajinistka Lenka Víchová, historik David Svoboda z ÚSTR, odborník na extremistická hnutí Anton Shekhovtsov a socioložka Yana Leontiyeva.

„Bandera nemohl být masovým vrahem, ani kdyby chtěl, válečná léta totiž strávil v německém koncentračním táboře,“ napsala čtyřčlenná skupina.

Stepan Andrijovič Bandera je ikonou ukrajinských neonacistických i nacionalistických sil. Lidé, kteří na Ukrajině uctívají Banderu, jsou hlavně bojovníci na Majdanu, kteří násilně svrhli legitimě demokraticky zvoleného prezidenta Janukoviče. Je nutno podotknout, že tito lidé útočili na bezbrané policejní jednotky Berkut, které musely snášet bití řetězy, útoky zápalnými lahvemi a taktéž střelbu do svých řad. Jednotky Berkut se nemohli nikterak bránit, protože byli pod přísným dohledem médií ze Západu. Tato média čekala na to, až se u jednotek Berkut projeví pud sebezáchovy a ty se budou bránit, To by nakonec bylo použito proti nim. Nestalo se tomu tak..Bohužel pro ně.

Ukrajinští neonacisté a nacionalisté zabíjeli nejen policisty. Banderovci z Majdanu dokonce zašli tak daleko, že ve své nenávisti vůči všemu, co není ukrajinské, zapálili Dům odborů v Oděse, ve kterém zemřeli desítky nevinných civilistů. V Domě odborů byla i uškrcena těhotná žena kabelem a to za pokřiku „Sláva Ukrajině, sláva hrdinům“. Toto heslo dokonce bylo provoláváno před ruským konzulátem v Brně v březnu tohoto roku. Pokřik, při kterém na východě Ukrajiny zabíjí neonacisté nevinné civilisty.


Na závěr bych chtěl říct, že Stepan Bandera byl válečný zločinec. Jeho bojovníci vraždili Poláky, Židy, Čechy a Sověty. Bojovníci tohoto zločince vraždili nevinné civilisty. Pokud dnes někdo říká, že Bandera byl nepřítelem Hitlera, tak se plete. Stepan Bandera se spojil s Hitlerem v boji proti Sovětskému svazu. Je sice pravda, že Bandera byl pár dní po nacistickém útoku na Sovětský svaz umístěn nacisty v táboře Sachsenhausen, ale byl to prominentní vězeň. A v průběhu války byl propuštěn a začal zcela otevřeně spolupracovat s německými nacisty. Bandera a jeho bojovníci z Ukrajinské povstalecké armády (UPA) bojovali po boku Wehrmachtu roku 1944 na frontě, která se prolínala západní Ukrajinou. Bandera a jeho bojovníci UPA stojí za etnickou čistkou v oblasti přibližně mezi Lvovem a Tarnopolem, při níž přišlo o život podle různých odhadů deset až sto tisíc osob, převážně civilistů.

Je navýsost drzé, když dnešní lidé, kteří se zabývají historií, mluví na veřejnosti o tom, že Stepan Bandera nebyl masový vrah či zločinec, který nespolupracoval s Hitlerem. Stepan Bandera byl, je, a bude ten největší odpad Ukrajiny.

My Češi bychom neměli zapomínat na to, že banderovci zabíjeli i české civilisty a české pohraničníky při bojích na československých hranicích po skončení druhé světové války.

Je dobře, že Stepan Bandera neunikl trestu za to, čeho se on a jeho lidé dopustili za zločiny ve druhé světové válce. Stepan Andrijovič Bandera byl zabit komunistickým sovětským agentem pomocí kyanidu v německém exilu.



Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama