Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2014 20:00:00

Rozvoj dopravy, to nejsou jenom stavby. To je příležitost spojovat lidi.

Rozvoj dopravy, to nejsou jenom stavby. To je příležitost spojovat lidi.

V minulých dnech jsem publikoval na Parlamentních listech velice čtený článek „Rozvoj Prahy už dlouho stojí. To chceme?“

Zamýšlel jsem se nad tím, proč vedení hlavního města v posledních letech totálně rezignovalo na jakýkoliv rozvoj Prahy, včetně dopravy. Doprava obecně, to je můj koníček, moje velké téma, a tak vím, že velké a světové město jako je Praha, nemůže zůstat stát na místě. Nejde o to, postavit dopravní stavby, investovat peníze, vylít někam tuny betonu. To jsou jenom technikálie. Smyslem veškeré dopravy je přece odpradávna spojení lidí. Zkrácení vzdáleností. Úspora času. Přeprava zboží. To, jak účelně dokážeme tuto filozofii realizovat, svědčí o vyspělosti naší společnosti. Včera mě na ulici zastavil občan z Barrandova a ptal se mě, proč tak usiluji o vybudování Barrandovské (Prokopské) lanovky? A prý, jestli nejsem „betonový lobbista“? To opravdu nejsem. Na beton! Ta lanovka bude mít, nadneseně řečeno, pár koleček betonu v základech. Ale přinese významné zkrácení vzdálenosti a úsporu času pro spojení mezi Barrandovem a Butovicemi. Už jsem o tom podrobně psal ve svých článcích. Ale je celá řada projektů, které chci prosazovat, a které mají stejný účel. Spojit lidi. Radlická radiála propojí dálnici s okruhem a vyvede tisíce aut z centra Prahy 5, Dvorecký most spojí Prahu 5 s Prahou 4 a vyžene další tisíce aut ze Smíchova, převedení automobilové dopravy ze Strakonické do Nádražní v návaznosti na výše zmíněné stavby, spolu s vybudováním chybějících parkovacích míst systému P+R, budování parkovacích domů, to všechno společně přinese lidem nejen v Praze 5, úspory času, čistší vzduch, úspory paliva a zkrácení cesty mezi jednotlivými lokalitami. Všechna tato opatření tedy přinesou to podstatné a základní, co je smyslem dopravy. Spojení lidí. A o to mi jde, tak já vnímám rozvoj města. Takovou chci Prahu budoucnosti. Proto nesnáším kolony.

Ing. Jan Skalický, předseda dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama