Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2014 7:44:34

Startují Dny evropského dědictví

Startují Dny evropského dědictví

V úterý 2. září se v prostorách Ministerstva kultury uskutečnila tisková konference k nastávajícím Dnům evropského dědictví (EHD), které se slaví od roku 1991.

V úterý 2. září se v prostorách Ministerstva kultury uskutečnila tisková konference k nastávajícím Dnům evropského dědictví (EHD), které se slaví od roku 1991.

„Dny evropského dědictví v září otevírají veřejnosti nejzajímavější památky a další prostory, včetně těch jindy nepřístupných. Letos se do Dnů zapojí 1049 památek. Z toho více než 770 nabízí bezplatný vstup a více než 450 je těch, které běžně přístupné nejsou.“ shrnul jednu z informací z tiskové konference radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. K návštěvám památek bude vybízet i více než 334 doprovodných akcí.

Slavnostní zahájení se uskuteční v sobotu 6. září v Opavě, které pro zúčastněné připravilo již od pátku bohatý kulturní program, již v předvečer se uskuteční v prostorách Domu umění vernisáž výstavy „Nositelé tradice lidových řemesel“, kde k současným 54 nositelům přibydou i 3 letošní. Město Opava zajistilo na celý víkend i zpřístupnění celé řady památek a institucí.

„V rámci Středočeského kraje je do EHD zapojeno 154 památek, zajímavé programy nabízí i naše příspěvkové organizace, třeba České muzeum stříbra nabízí za symbolickou korunu 6. září vstup do Kutnohorského podzemí a do expozic, Mělník zase 13. 9. zpřístupní památky ve městě a okolí, za symbolické vstupné tak učiní 13.9. i Muzeum Podblanicka a Hornické muzeum Příbram. Bonusy samozřejmě nabízejí i další naše organizace.“ dodal Štefek.

Garantem Dnů evropského dědictví je od roku 1998 Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, které je podporováno i Ministerstvem kultury. Aktivity budou probíhat až do 14. září. Aktuální program můžete naleznout na webu http://www.historickasidla.cz .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama