Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2014 20:03:32

Fraška Klausovy amnestie trvá

Fraška Klausovy amnestie trvá

Někteří poctivě dřou jako mezci a neušetří vůbec nic. To jsou asi hlupáci! Takže všichni na vše zapomeňte, hlavně že tu máme kapitalismus s lidskou tváří.

»Na prezidentova kancléře Vratislava Mynáře a jeho advokáta Marka Nespalu podal v pondělí trestní oznámení bývalý hradní právník Pavel Hasenkopf. Důvodem je Mynářovo opakované tvrzení, že je Hasenkopf spoluautorem amnestie exprezidenta Václava Klause. Další trestní oznámení bylo podáno na neznámého pachatele, který prý vědomě nepravdivě informoval kancléře o Hasenkopfově spoluautorství.«

Jde tu opravdu o nějaké handrkování, kdo je autorem amnestie? Přece nás nezajímá, kdo je jejím autorem, ale kdo ji vyhlásil, pro koho a jaké má následky.

Náš bývalý prezident požívá hmotně právní imunitu na všechno, co udělal, tak proč neřekne ten, kdo ji vyhlásil, že »právní podklady k amnestii mě dal ten a ten«. Kdyby pan Klaus toto nevěděl, a to v takové instituci jako je kancelář prezidenta republiky, tak jak tato instituce fungovala? Nikdo nic neví, nikdo nic nedělal, zaměstnanci se navzájem neznali, administrativa neexistuje, poštu doručovali poštovní holubi a atd. Přece nám nemůže někdo namluvit, že přišel černý anděl a panu prezidentovi sdělil: »Václave, ještě dej do amnestie všechny velké rozkrádačky z privatizací, restitucí a přesunů velkého majetku z let, kdy jsi byl u moci a snažil ses o vznik bohaté a chudé vrstvy obyvatel, ať to stojí cokoliv, třeba i kriminální činností.«  Přece kapitalismus je o tom, že bohatí zaměstnávají chudé a z těch bohatých, řekněme ve druhé až třetí generaci, budou ctihodní občané, kteří přišli k majetku legálně tak, jako církve z desátek a šlechtici z potu poddaných za feudalismu.

Je to absurdní spor. Pan Václav Klaus musí vědět, kdo je autorem amnestie, ale podstatné je to, jaké následky amnestie přinesla. Přikryla všechny velké kauzy obřích podvodů, u kterých se již nikdy nedozvíme, kdo kradl a zpronevěřil státní majetek. Proč bychom to měli vědět? Vždyť stačí dnešním miliardářům říci »Ó jak jste schopní, vydělat za 10 let desítky miliard korun, to jste se museli ale ohánět, kolik jste měli plat za hodinu? 200 tisíc či více?« Tak to jste opravdu nadlidi. Někteří poctivě dřou jako mezci a neušetří vůbec nic. To jsou asi hlupáci!Takže všichni na vše zapomeňte, hlavně že tu máme kapitalismus s lidskou tváří, až nebudete moci, pan Bakala vám pomůže.

Klausova amnestie se podle údajů ministerstva spravedlnosti dotkla více než 111 000 odsouzených a obviněných. Nepodmíněné tresty prominula zhruba 20 000 lidem, fakticky ale z věznic vyšlo jen 6500 z nich, protože řada odsouzených vůbec nestihla za mříže nastoupit. Zastaveno bylo trestní stíhání 265 obviněných, přičemž abolice se týkala i některých velkých hospodářských kauz.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama