Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 7:39:39

Rozvíjí se kulturní spolupráce mezi Středočeským krajem a Porýním-Falcem

Rozvíjí se kulturní spolupráce mezi Středočeským krajem a Porýním-Falcem

Ve středu 10. září se v Goethe institutu v Praze uskutečnilo setkání na téma česko-německé spolupráce s nadací Villa Musica z německého regionu Porýní Falc.

Ve středu 10. září se v Goethe institutu v Praze uskutečnilo setkání na téma česko-německé spolupráce s nadací Villa Musica z německého regionu Porýní Falc. Setkání se mimo oddělení zahraniční spolupráce Středočeského kraje zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek: „Porýní-Falc je naším velmi blízkým partnerským regionem, se kterým máme smlouvu o spolupráci v rámci tzv. Čtyřdohody. Možnost využít projektu podpory mladých talentů zaměřených na komorní hudbu pro posílení vzájemné spolupráce v oblasti kultury je velice zajímavá.“ 

Na projektu slíbili spolupráci zástupci České filharmonie a Českého spolku pro komorní hudbu, festivalu Talichův Beroun, na setkání nechybělo ani vedení Goethe institutu, Český rozhlas či zástupci Velvyslanectví Spolkové republiky Německa nebo Česko-německého fondu budoucnosti.

Předmětem projektu „Akademie komorní hudby“ je platforma pro setkávání českých a německých studentů a pedagogů, kteří se věnují komorní hudbě. V Goethe institutu se představil se svým německým hudebním kolegou i absolvent takovéhoto setkání, Tomáš Janík, který je zároveň uměleckým ředitelem současného realizátora projektu za českou stranu.

Hlavní aktivity nového ročníku by proběhly v sezoně 2015/2016 a obsahovaly by studijní pobyt v Schloss Engers a 2 koncerty v Německu, v České republice pak koncert v rámci Talichova Berouna a v rámci Českého spolku pro komorní hudbu v Rudolfinu. V letní části, v roce 201, pak studijní pobyt v České republice a koncerty ve Středočeském kraji a v Německu.

„Středočeský kraj může navázat na dosavadní spolupráci s partnerským regionem a s nadací Villa Musica, nabízí možnost využít pro projekt své objekty v Kutné Hoře, kam jsme dnes pořadatelům zajistili prohlídku, předmětem zájmu by mohl být i Památník Antonína Dvořáka.“ dodal radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama