Mgr. Alena Ježková, PhD.

nezávislá kandidátka na starostku Prahy 1 za KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 17:49:00

Připadám si jako v zemi plné suverénů a ředitelů zeměkoulí

Připadám si jako v zemi plné suverénů a ředitelů zeměkoulí

Vstoupit ve středním věku do politiky není nic snadného. Zvlášť, když člověk neprošel postupným stranickým výcvikem, ale rovnou po hlavě skočil do smršti komunálních voleb.

Zatím si připadám jako zemi plné suverénů a ředitelů zeměkoulí, bohužel často s dosti nedostatečným kulturním a společenským rozhledem. Místo toho, aby popřemýšleli a nahlédli problém z hlediska analogické situace, tedy z jeho šíře, točí se na banální pitomosti. Jako třeba v případě muslimských studentek, které v souladu se svou vírou chtějí mít zahalené vlasy. Proč se jim to nemá dovolit, zdůvodňoval jeden politik tím, že s šátkem na hlavě se nemohou plnohodnotně zapojit do hodin tělocviku. Jaksi mu ušlo, že za uplynulých pětadvacet let v naší zemi vystudovaly stovky řeholních sester a závoj jim v tom nijak nepřekážel, spousta z nich normálně učí ve školách, ošetřují nemocné a vykonávají nejrůznější činnosti, včetně fotbalu. Vyprávěla mi jedna velmi důstojná představená, že se svými svěřenci z charitního domova běžně hrávaly kopanou „bílé závoje proti černým“… Jiný rozumbrada zase mínil, že šátky by se neměly nosit kvůli „bezpečnosti“ studentek při hodinách chemie, aby jim šátek nevzplál, když se dělají pokusy…

Tady je ta potíž. V podivuhodné zemi zvané Politika se málokdy najde moudrý blázen, který by zvolal: „Král je nahý!“ Který v tomto případě řekne: „Bojíme se pronikání muslimské kultury do té naší, protože nevíme, kde končí jejich pozitivní diskriminace a začíná diskriminace naše.“ To už je něco, o čem se dá přemýšlet a seriózně diskutovat. Ale proboha, neservírujte to jako obavu o bezpečnost studentek při hraní vybíjené!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama