Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 7:41:37

Schválen záměr rozšíření skanzenu v Přerově nad Labem

Schválen záměr rozšíření skanzenu v Přerově nad Labem

Rada kraje schválila na svém zasedání 15. září projektový záměr „Dostavba Polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem“.

Rada kraje schválila na svém zasedání 15. září projektový záměr „Dostavba Polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem“.

„V rámci plánovaného projektu by došlo k rozšíření stávajícího areálu muzea o 5 nových objektů lidové architektury z oblasti středního Polabí. Pokud bude vyhlášena nová výzva Regionálního operačního programu, pokusíme se projekt v krátké době realizovat s využitím evropských dotačních titulů.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Ve skanzenu by tak měla nově stát kopie funkční kovárny z Jíkve, kopie kapličky původně stojící na přerovské návsi, památkově chráněná chalupa s podsíní z Oskořínku, zrekonstruovaná pilířová stodola a zrekonstruovaná celoroubená stodola.

Výstavba těchto objektů doplní stávající objekty v areálu Polabského národopisného muzea Přerov nad Labem a dotvoří zamýšlený ráz modelové polabské návsi v areálu skanzenu. Nově realizované prostory umožní jednak prezentaci (expozice) a deponování bohatých národopisných sbírek Polabského muzea. Vzniknou prostory vhodné pro předvádění lidových řemesel při pořádaných akcích, či při doprovodných programech národopisných výstav.

Předpokládaná cena realizace projektu nepřesáhne částku 10 mil. Kč bez DPH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama