ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 15:11:06

Vyhlášení 7. ročníku přehlídky České ručičky

Vyhlášení 7. ročníku přehlídky České ručičky

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 11. září 2014 vyhlásila již 7. ročník přehlídky České ručičky.

„Cílem přehlídky je zvýšit u veřejnosti atraktivitu řemesel a učňovského školství s přihlédnutím k potřebám trhu práce. Přestože poptávka po kvalifikovaných řemeslnících na trhu práce roste, zájem o studium učňovských oborů paradoxně klesá,“ řekl náměstek hejtmana Roman Celý.

Jihomoravský kraj ve spolupráci s řadou strategických partnerů, kterými jsou dlouhodobě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Agentura CzechInvest, Hospodářská komora ČR a Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy realizuje přehlídku vítězů soutěží odborných dovedností s názvem České ručičky. Každý rok v srpnu zasedá organizační výbor Přehlídky a určí obory, které pro daný ročník zařadí do této přehlídky. Poté je možné stanovit nejprestižnější soutěže odborných dovedností, jejichž celostátní finále budou v průběhu celého školního roku monitorována. Jejich vítězové a zástupci příslušných škol jsou vždy v červnu pozváni na slavnostní galavečer do Brna, kde jsou oceněni zlatou plaketou Českých ručiček. V průběhu galavečera jsou všichni vítězové představeni nejen hostům galavečera, významným strategickým partnerům, ale také potenciálním zaměstnavatelům.

Pro ročník 2014/15 byly do Přehlídky zařazeny obory: zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, mechanik plynových zařízení, lesní mechanizátor, opravář zemědělských strojů a kominík.
„Pro řadu lidí je sedmička šťastné číslo, proto přeji sedmému ročníku Českých ručiček, aby byl minimálně tak úspěšný jako ty předcházející“, dodal náměstek Roman Celý .
Podrobnosti o akci jsou na http://www.ceskerucicky.org/ .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama