Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2014 23:19:04

Rumburská nemocnice - chyba/nechyba

Rumburská nemocnice - chyba/nechyba

Šokující zpráva v mediích - úmyslné zabití, lékař to včas zjistil a zajistil důkazný materiál. Navzdory všemu jsou tyto informace nedostatečné a navíc rozporuplné.

 Šokující zpráva v mediích - úmyslné zabití, lékař to včas zjistil a zajistil důkazný materiál. Navzdory všemu jsou tyto informace nedostatečné a navíc rozporuplné. Lékař na první pohled zjistil, že smrt nebyla přirozená - při předávkování draslíkem to byl od něj velmi dobrý výkon. Odebral krev mrtvému - opět velmi dobrý výkon. Není jednoduché mrtvému odebrat krev, ale lze krev mrtvého zajistit k analýze - většinou pitvou. Nejsou známé důvody zdravotní sestry k úmyslnému zabití. Lékař odchází z nemocnice. Vedení nemocnice údajně zmanipulovalo důkazný materiál. Není to snad hodně neznámého, nejistého? Neměla by se snad media vyjadřovat poněkud reálněji k dané situaci a nikoli takto přesvědčivě? Stále se volá o akreditačních procesech, které by takové situace vylučovaly. Ne vždy. Pokud se stal úmysl, tak se stane kdykoli i s akreditací. Pokud se stala chyba z nedbalosti, tak akreditační postupy mohou pomoci a riziko takové chyby výrazně snížit. Nebylo by lepší konečně apelovat a motivovat zdravotnická zařízení k akreditačnímu procesu? Dosud to provádějí jen z vlastní iniciativy a jen, když mohou uvolnit finanční prostředky. Chceme jistě kvalitní zdravotnictví. Voláme po zvýšení kvality obecně, ale nehodláme pro ni uvolnit finanční prostředky. Tak, to asi nepůjde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama