Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 11:11:33

Slušný politik se nesmí cítit zavázán nikomu kromě svých voličů

Slušný politik se nesmí cítit zavázán nikomu kromě svých voličů

Předsedu Senátu Milana Štěcha podporují šéf Akademie věd, olympijský vítěz a další významné osobnosti

Milan Štěch se uchází jako kandidát č. 1 o důvěru voličů na Pelhřimovsku a Jindřichohradecku. Podporují ho předseda Akademie věd Jiří Drahoš, chirurg Pavel Pafko, atleti Šárka Kašpárková a Robert Změlík a celá řada osobností  z jeho volebního obvodu – starostové, zemědělci, podnikatelé i další.

Předseda Senátu Milan Štěch necelý měsíc před volbami pokračuje v kontaktní kampani, během které si také sám vylepuje plakáty. „Zdá se mi, že lidé na Pelhřimovsku a Jindřichohradecku uznávají práci, kterou dělám. Snažím se vést slušnou kampaň bez osobních útoků. Držím se svého volebního hesla „Slušně, ale důrazně!“, které se mi osvědčilo v politice i v občanském životě,“ říká Milan Štěch, který volby na Pelhřimovsku a Jindřichohradecku vyhrál v minulosti už třikrát: v letech 1996, 2002 a 2008. Od roku 2010 je předsedou Senátu, který se pod jeho vedením těší nejvyšší důvěře obyvatel v celé své dosavadní historii.

Kandidaturu Milana Štěcha podporuje celá řada osobností z jeho volebního obvodu i mimo něj.  „Málokterý vrcholný politik pomohl našemu městu tak, jako pan senátor Štěch. V minulosti jsme společně řešili několik investičních projektů, především v sociální oblasti a oblasti školství. Nebýt jeho pomoci, akce by se nerealizovaly,“ uvádí starosta Pacova Lukáš Vlček. Současného předsedu Senátu podporuje také známý chirurg Pavel Pafko: „Vážím si pana Štěcha a přál bych mu opětovné zvolení do Senátu. V médiích či u mikrofonu se nepředvádí, neužívá bonmoty, ale když něco řekne, jsem vždy přesvědčen, že to tak je.“ Podobně se vyjádřil i předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš. „Milan Štěch se drží svých zásad i tehdy, když mu to nepřináší popularitu. Přitom umí hledat kompromisy a drží dané slovo. Vždy se zasazoval o podporu české vědy,“ uvedl Jiří Drahoš.

Za Milana Štěcha se dále postavili např. renomovaný ústavní právník Václav Pavlíček, předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička, šéf odborů Josef Středula, populární umělci Eva a Václav Hudečkovi nebo někdejší vynikající reprezentanti ČR v atletice Šárka Kašpárková a Robert Změlík. V regionu podporují Milana Štěcha např. starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka, starostka Lodhéřova Zdeňka Klesalová, předseda Agrární komory okresu Pelhřimov Josef Blažek, podnikatel v zahradnictví Tomáš Lenc, včelař Filip Liška a další. Seznam podporovatelů Milana Štěcha i s jejich zdůvodněním naleznete v příloze. 

Za klíčového kandidáta ČSSD v senátních volbách Milana Štěcha považuje premiér Bohuslav Sobotka: „Předseda Senátu Milan Štěch má moji plnou podporu v nadcházejících senátních volbách. Rád bych mu poděkoval za tvrdou práci, kterou odvedl v Senátu, kde v uplynulém období bojoval za práva občanů a prosazoval sociálnědemokratické myšlenky. Určitě si podporu občanů po právu zaslouží,“ uvedl předseda vlády.

Milan Štěch rozesílá tento týden do domácností ve volebním obvodu č. 15 volební noviny, ve kterých informuje o svých postojích a také prioritách, které by chtěl prosazovat v Senátu v dalších letech, pokud ve volbách uspěje. Volební kampaň financuje výhradně z peněz ČSSD a vlastních zdrojů, vše přes transparentní účet. „Slušný politik se nesmí cítit zavázán nikomu kromě svých voličů. Proto jsem odmítl všechny – i dobře míněné – sponzorské dary,“ vysvětluje Milan Štěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama