Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 12:03:43

Polemika s odpovědmi pana místostarosty v on-line rozhovoru

Polemika s odpovědmi pana místostarosty v on-line rozhovoru

Mám porozumění, že v on-line rozhovoru se nedá přesně reagovat, ale na druhou stranu by neměly zaznívat nepřesné informace. A také by bylo chlapské jasně říci, že současné návrhy ODS nechtěla realizovat a ne se vymlouvat na své koaliční partnery KRUH

Podle místostarosty hodlá ODS za 4 roky dosáhnout přebytek hospodaření ve výši 50 mil.Kč a sníží dluh města o 140 mil.Kč. Přitom návrh rozpočtu na rok 2015 je navrhován s deficitem 18 mil.Kč a to prosím bez zajištění 25 mil.Kč na plánované investiční akce. Podobně je tomu rozpočtový výhled 2016 až 2020, kde opět bude scházet od 26 do 28 mil.Kč ročně na potřebné investice. Přitom sliby budou stát minimálně 15 mil.Kč ročně. Takže zřejmě ty jejich propočty tak přesné zase nejsou a rád bych věděl jak se k tomuto rozpočtovému perpetu mobile lze propracovat.


Souhlasím s tím, že je třeba motivovat občany města, aby se přihlašovali k trvalému pobytu. Ale to nejde tím, že dáme parkovné za 1Kč či zruším poplatek za svoz TKO. Za prvé proto, že parkovné využívají ve větší míře návštěvníci města. A za druh Ti, co platí tento poplatek, jsou již přihlášeni k trvalému pobytu a ti co neplatí, tak si nemyslím , že zrušení poplatku je k přihlášení přiměje.

K tomu musí sloužit komplexní změna politiky města vůči svým občanům, kterou mimochodem navrhují sociální demokraté. A také je nutno si uvědomit, pokud je nedostatek parkovacích míst pak to přinese velké riziko a tím je zhoršení bezpečnosti dopravy a tím i bezpečnosti občanů tam, kde bude parkovné sníženo. To znamená v zóně I. a II. Jsem spíše pro podporu MHD, a to nejen počtem zastávek, jak to navrhuje ODS, ale zejména zavedením pravidelných linek s autobusy s menší kapacitou a zvýšením periodicity jízd jak v pracovní, tak ve víkendové dny.


Co se týká vybudování aquaparku a jeho financování je nutné jasně deklarovat, že město z jeho provozu zisk nemá, protože tuto organizaci každoročně dotuje. Nejen příspěvkem, ale i investicemi na snížení provozních nákladů. To, o čem hovoří pan místostarosta jsou peníze za odpisy, které by však mělo město investovat zpětně do velkých oprav. Mimo jiné se to týká i městského fotbalového stadionu. Pokud by byl pronájem nikoliv za 1 Kč, pak by i město mělo peníze na jeho rekonstrukci. Problém s ME hráčů do 21 let je v tom, že schází dle investora 38 mil.Kč a na posledním zasedání ZM nebyla zodpovězena otázka, kdo a z jakých prostředků pokryje tento nepokrytý výdaj. A riziko jde opět za městem, které pořádání ME ve fotbale slíbilo a svými podpisy s FAČR stvrdilo.

Závěrem chci pouze připomenout, že pravicová koalice vylepšovala mnoho let městský rozpočet prodejem majetku města, zejména bytového fondu, snížením rozpočtové rezervy, plánovaným snížením volných finančních prostředků či prodejem akcií v držení města. A že na tom rozpočet města není dobře, svědčí vývoj cash flow v letech 2015 až 2020.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama