ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 15:25:48

Hnutí Otevřená radnice - Nová Paka: JAK SKUTEČNĚ HOSPODAŘILI SPORTOVCI !!!

Hnutí Otevřená radnice - Nová Paka: JAK SKUTEČNĚ HOSPODAŘILI SPORTOVCI !!!

Nová Paka: JAK SKUTEČNĚ HOSPODAŘILI SPORTOVCI PRO NOVOU PAKU, ANEB SAMOCHVÁLA SMRDÍ

Prodej městského majetku

Vedení města řízeného sportovci se chvástá, jak dobře hospodařili a kolik peněz bylo na účtu města. Kolik majetku ovšem muselo kvůli stavbě bazénu město prodat a tím ztratit každoroční pravidelný příjem z nájmů cca 7 mil. Kč.? Dlouhou dobu sportovci škrtí všechny možné výdaje jen proto, aby mělo pár vyvolených sportovců místo, kde by mohli trénovat. Uvádíme nejvýznamnější prodeje za poslední dobu



1) Dům v ul. Husitské čp. 1356 - Restaurace Smeťák
2) Dům v ul. Komenského čp. 298 -býv. Obuv Režňáková s 3 byty
    a 1 nebyt. prostorem
3) Dům v ul. Legií čp. 353 – 3 nebytové prostory a 3 byty (obchod pí Militké)
4) Dům na Masarykově nám. čp. 6 – 9 nebytových prostor - znali jste 
    jako květinku Cyrila Havlína
5) Cca 150 bytů



Kolik majetku ještě zbylo a bude se dál rozprodávat? Jak jinak by sportovci zajistili peníze na každoroční výdaj na provoz jejich tréninkového bazénu ve výši min. 4 mil. Kč? Kdy se konečně probudíme? Až začnou prodávat zbývající majetek? Mimochodem  moc už toho městu nezbývá - jen např. dětské středisko na náměstí, budova bývalého městského úřadu na Masarykově nám., dům v ul. Ruské s býv. pečovatelskou službou, dům s byty v bývalém areálu SSaZ, požární zbrojnice v osadách , budovy  základních či mateřských škol.



Chybějící část příjmů z nájmu z prodaného majetku museli zaplatit také občané -nájemci městských bytů, protože jim sportovci navýšili nájmy za byty. A kdy se nájmy navýší příště? Až budou scházet další peníze na běžný provoz bazénu? Nebo se sportovci rozhodnout vzít další úvěry, když v současné době už město musí splácet 56 mil. Kč + úroky?


Zadluženost města Nová Paka
Sportovci se chlubí investičními akcemi, které zrealizovali, ale občané by se také měli podívat na druhou stránku věci, a tj. kde na tyto investiční akce město vzalo. Město si muselo vzít úvěry. Když se podíváme na stav úvěru ke konci roku 2008, bylo to pouze 5 000 000 Kč a k 31. 7. 2014 město dluží na úvěrech téměř 56 000 000 Kč. K tomu je ovšem nutno ještě připočítat úroky, které činí v součtu např. jen od roku 2011 dalších cca 1 500 000 Kč. Opravdu si myslíte, že takto se chová dobrý hospodář?



Cituji z volebních slibů sportovců Nové Paky z r 2010:
„Pokud obec nebo rodina dlouhodobě utrácí více, než jaké má příjmy, žije buď z podstaty a projídá tak svůj majetek, nebo žije na dluh, který postupně navyšuje. Pokud své chování nezmění, dříve či později hrozí bankrot.“
Kolik toho ještě dovolíte neomezené vládě sportovců Nové Paky?



Nenaplněné volební sliby sportovců
Podle našeho zjištění se z volebních slibů sportovců pro Novou Paku podařilo kompletně naplnit pouze jeden jediný bod – zrušení městské policie.
Uveďme také ty sliby, které nebyly splněny vůbec – např.
1) Náměstí
2) Městské kulturní středisko
3) Naplnění průmyslové zóny do konce r. 2014 a 200 nových pracovních míst
4) Slovany západ
Prodej průmyslové zóny a 50 nových pracovních míst zastavil Rudolf Cogan



Podle našeho zjištění arogantním jednáním Rudolfa Cogana město Nová Paka ztratilo šanci prodat velkou část průmyslové zóny (cca 12 000 – 15 000 m2 za cca 9 000 000 Kč) ačkoli zájemce - firma Eichenauer Gmbh souhlasila s cenou a chtěla v Nové Pace vytvořit v první fázi 50 nových pracovních míst.



Co ještě pánům Coganům dovolíme, budeme-li je opět volit?



Ing. Monika Hujerová BA
Více zde: http://www.hora2014.cz





Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama