PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 19:44:13

Kde se dobře daří, tam ... je práce a platí to i pro Zlínsko.

Kde se dobře daří, tam ... je práce a platí to i pro Zlínsko.

Náš region byl základnou pro obrovskou mezinárodní síť Baťových závodů, která po nástupu komunizmu vzala za své. Přesto máme možnost tyto mezinárodní sítě opět oživit a pro náš region tak získat nové impulzy.

Zlínsko je také centrem řady tradičních činností, ať už je to produkce slivovice ve Vizovicích, nebo lázeňství v Kostelci u Zlína. Slivovici firmy Jelínek (s lokálními specifiky) bylo nutné ošetřit na evropské úrovni a zajistit její pozici na trhu. Lázeňství kolem Zlína, tedy mimo Luhačovice, nejdřív zaniklo, než se ukázalo, že má značný hospodářský potenciál. U řady z těchto iniciativ jsem byla a podpořila je i mimo svůj volební obvod.

Jednám centrálně, pomáhám lokálně

Existuje řada politických impulzů, jednání a aktivit, které se nedají dělat na místě, které pak z nich má prospěch. Vyjednat záležitosti užitečné pro můj volební obvod bývá složitá věc. K tomu se musím bavit s političkami a politiky z okolního regionu, s politiky a odborníky na celostátní úrovni, musím se zapojit do evropských debat, kde se jedná o značné finanční prostředky, ale musím i navštěvovat zdánlivě daleké země. Tam jde o odbytiště našich produktů či zprůchodnění možných investic u nás doma. Není to lehký život, i když to – viděno povrchně – vypadá jako nějaké cestování prominentních politiků.

Bez spojení není nejen velení

A opakovaně musím podtrhnout, že produkce doma potřebuje i dopravní infrastrukturu a proto mne zajímá urychlená realizace silničního spojení R49. Neměla by to být silnice, která krajinou jen vede, ale měla by v krajině mít i vhodné výjezdy a vjezdy. Velký projekt tak potřebuje nejen lobby na celostátní úrovni, ale také detailní pozornost vůči lidem doma. Co potřebují? To se ovšem mohu dozvědět nejen z papírů, ale také od každého vás. Proto budu velmi ráda pokud mne navštívíte.


 Více najdete na http://youtu.be/ZzU7-UOcU3o
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama