Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 7:51:48

Z Kadlínských Plodů podzimu

Z Kadlínských Plodů podzimu

V Kadlíně se od soboty 13. září do úterý 16. září koná Den otevřených dveří „Plody podzimu“.

V Kadlíně se od soboty 13. září do úterý 16. září koná Den otevřených dveří „Plody podzimu“. Akce podpořené z Fondu hejtmana se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová a celá řada dalších hostů.

„Kadlín spojil v rámci těchto dnů své muzeum s aktuálními tématy našeho zemědělství. Mimo stálou expozici Vesnického muzea nabídl i prodejní výstavu české zeleniny a ovoce spojenou s ochutnávkami domácí kuchyně a bohatý program pro všechny generace.“ popsal akci radní Štefek.

Sobota začala zahájením výstavy a soutěží o největší dýni, opékáním brambor, ochutnávkou produktů, soutěží v řezání a štípání dřeva a končila prohlídkou výstavy ve světle svíček a dýní a ohňostrojem u osvětlené rozhledny. Neděle byla věnována i ukázkám práce s proutím, pedikem a senem, děti se mohly účastnit i výtvarných dílen. Pondělí a úterý bude vyhrazeno zejména školám.

Muzeum Kadlín bylo rekonstruováno ve spolupráci s pracovníky Regionálního muzea Mělník roce 2013. Nabízí expozici venkovského kováře, staré selské techniky, expozici motyček, polních plodin. V Kadlíně je nádherná též rozhledna Hradišť, ke které vede naučná stezka. Nejstarší stavbou v obci je barokní kostel Sv. Jakuba Většího.

Obec pořádá pravidelné akce celý rok, od květnového dne květin, přes červencovou Jakubskou pouť po zářijové Plody podzimu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama