Mgr. Jan Jirků, MBA

  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 17:31:43

Jak mohou obce pomoci mladým nezaměstnaným

Jak mohou obce pomoci mladým nezaměstnaným

Je měsíc září, měsíc zápisů mladých lidí …..... do evidence Úřadů práce. Pro mnohé začne kolotoč opakovaných odmítnutí z důvodu absence praxe a nárůst frustrace. A právě zde, když ne stát, mohou alespoň trochu pomoci města a obce.

 Jindřichův Hradec má kromě zaměstnanců Městského úřadu ještě příspěvkové organizace, obecně prospěšné společnosti, organizační složky a zejména obchodní společnost Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. Je to poměrně rozsáhlý "holding", ve kterém by se jistě našlo několik míst, na kterých by se mohli v několikaměsíčních intervalech vystřídat nezaměstnaní absolventi na stážích, které jim alespoň do určité míry mohou sloužit jako praxe.  

Například. Ve středisku údržby Služeb města je jeden vedoucí, jeden technik a třicet osm dělníků. Dát na čtyři nebo šest měsíců technikovi k ruce absolventa-stavaře, aby se podílel na řízení některých oprav sice nemusí být úplně ekonomické, ale ročně tím dáme praxi nejméně dvěma mladým lidem. Pokud by byl dohodnut zkrácený úvazek, může se počet absolventů, kteří takto získají praxi, i zdvojnásobit. Na taková pracovní místa lze čerpat dotaci ze státního rozpočtu nebo fondů Evropské unie. 

Podobných příkladů lze jistě najít víc. Je to sice jenom kapka v moři, ale postupně se může rozrůstat. Kdo nic nedělá, může zkazit budoucnost mladých lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama