Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2014 12:00:00

Praha 5 a její smutné hospodaření

Praha 5 a její smutné hospodaření

Jak se minulých dnech mohli dočíst čtenáři některých novin, radnice Prahy 5 patří k nejhůře hospodařícím městským částem. Dochází tady k neuvěřitelnému plýtvání penězi.

Ať už jde o různé předražené studie, které si městská část nechává zpracovávat nebo vynakládání obrovských prostředků na kulturní a sportovní akce, pro které jsou nakupovány pomůcky a přístroje, které by bylo možné zapůjčit za mnohem nižší cenu. Dalším známým příkladem jsou betonové truhlíky, které Praha 5 nakoupila za neuvěřitelných 18 milionů korun. Nejhorší na tom je, že další náklady je nutné do těchto betonových monster sypat i v budoucnu. Statisíce stojí jejich údržba a zalévání, statisíce stálo jejich přemisťování z míst, kde překážely do míst, kde sice nepřekážejí, ale stojí na trávnících. Vzhledem k tomu, že tuto hrůzu spolufinancovala EU (!), je nutné vysazené truhlíky udržovat i nadále, jinak by se peníze musely do EU vracet. Je mi jasné, že za těmito finančními problémy je především špatné manažerské řízení radnice jejím politickým vedením, a také celková nestabilita radnice. Vždyť koalice a starostové se na Pětce v tomto volebním období střídaly jak na orloji a teď starosta není už několik měsíců žádný. Nemám samozřejmě žádný detailní přístup k hospodaření radnice, a tak nechci jen tak lacině střílet do jejich rozhodnutí. Je mi jasné, že se pod katastrofální finanční výsledky podepsaly drobnosti, zbytečné výdaje na nejrůznější audity a služby, správa nemovitostí je rovněž velkým problémem a jak je známo HALÍŘE DĚLAJÍ TALÍŘE. Nechci jen kritizovat, tak naopak zmíním dokončování projektu, u jehož vzniku jsem byl, tedy obnovu a rekonstrukci veřejných prostranství a chodníků na Barrandově. Doufám, že občané-voliči v Praze 5 si všechno sečtou a zvolí zodpovědně.

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama