Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 23:59:22

USA potřebují dnes Porošenka stejně tak, jako tenkrát Havla

USA potřebují dnes Porošenka stejně tak, jako tenkrát Havla

Ukrajinský prezident Petro Porošenko vystoupil v americkém Kongresu.

Petro Porošenko, který je de facto poražen, neboť jeho státní armáda i soukromé bataliony oligarchů, spřízněné s kyjevskou vládou jsou materiálně a lidsky vyčerpány, opětovně prosil USA o vojenskou pomoc. Tentokráte ale prosil na půdě amerického Kongresu. Porošenkův projev byl emotivní, ale lživý. Ostatně jako skoro každé Porošenkovy projevy.

Co mne nejvíce zaujalo bylo to, že ukrajinský prezident v americkém Kongresu více méně vychvaloval americkou demokracii a svobodu. Boj své země ukrajinský prezident označil bojem za svobodu a demokratické hodnoty. I Václav Havel roku 1990 vystoupil v americkém Kongresu a stejně jako ukrajinský prezident Porošenko vychvaloval USA jako ochránce svobody a pasoval se do role ochránce státu, ve kterém měl politickou moc.
Tyto dva zmiňovaní politici vychvalovali politiku USA, zatímco jinde ve světě umírali nevinní civilisté pod palbou často vládních vojsk, které financovaly Spojené státy.

Jak Porošenko, tak i Václav Havel jsou pouhé karikatury demokracie a svobody, neboť první jmenovaný politik podporuje vraždy obyvatelstva východní Ukrajiny, zatímco druhý jmenovaný kdysi podporoval vojenské akce NATO, jako bylo bombardování Jugoslávie v roce 1999.


Nutno podotknout, že jak po Porošenkově projevu, tak i po únorovém projevu Václava Havla roku 1990 v Kongresu USA sklidili oba ovace ve stoje. Američané vždy vehementně podporovali toho, kdo se ochotně stal americkou loutkou.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama