MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2014 2:45:36

5 otázek na tělo pro lídra DOMA v Hradci

5 otázek na tělo pro lídra DOMA v Hradci

Rozhovor s Janem Hýskem (DOMA)

 1) Mnoho lidí se shoduje, že v Hradci Králové je až moc obchodních domů. Jaký je na to váš názor?

Obchodních domů je v HK skutečně požehnaně. A bohužel se život čím dál více přesouvá z centra právě do nich. Na druhou stranu nejsem pro zákaz výstavby nových. Podnikatelé musí sami vědět, zda se jim vyplatí nový obchodní dům rozjet a já si od toho slibuji nová pracovní místa - někoho tam budou muset zaměstnat. Hradec je centrum celého kraje a lidé sem jezdí nakupovat a bavit se.

2) Jaký je váš pohled na plánovanou přestavbu Velkého náměstí?
Velké náměstí je dnes ostudou Hradce. Máme tam nádherné stavby a je to srdce našeho města a přitom se bojím podívat nahoru abych si při tom nezlomil nohu nebo nevymknul kotník. Přestavbu Velkého náměstí Hradec potřebuje jako sůl a naše DOMA v Hradci bude tlačit na to, aby se již konečně uskutečnila. Když se bude opravovat Velké náměstí, je třeba vyřešit parkování pro rezidenty a náhradu za zrušení části parkovacích míst obecně. Nabízí se řešení v kasárnách "pod městem" na jedné i druhé straně.

3) Jakou variantu přestavby oblasti kolem fotbalového stadionu podporujete?
Stejně jako Velké náměstí je i stadion v Malšovicích v ostudném stavu. A radnice v tomto bodě již řadu let selhává. Podporuji řešení spočívající v postupné rekonstrukci na náklady města. A tím myslím kvalitní rekonstrukci a za férové ceny. Musí to dalších padesát let vydržet a přitom nás to nesmí zruinovat. Musí se kalkulovat i s náklady na provoz. Věřím, že v tomto bodě najdeme podporu i u dalších stran a hnutí.

4) Podporujete navýšení finančního příspěvku hudebnímu festivalu Rock for People?
Město podporuje dlouhodobě kulturu i sport a vynakládá na ně opravdu velké částky. Městská kasa ovšem není bezedná. Vědí Hradečané, že město dluží již téměř jednu miliardu?! Nejsem pro zvyšování finanční podpory tohoto festivalu. Nemáme na to. Viz také například bod 3) - bude potřeba mnoho peněz na rekonstrukci a provoz stadionu.

5) Neudržované městské byty se vylidňují a přistěhovávají se tam sociálně slabí občané. Ti pak obsazují například prostranství před Atriem či Tescem. Jak to chcete řešit?
Jsem velmi tolerantní člověk a podporuji různost. Chápu, že někteří lidé jsou od přírody hlučnější (to bývá hlavní stížnost místních). Když se schází pravidelně takových hlučných lidí třeba 30, může to být pro část města již problém. Máme zákony a ty platí pro všechny stejně. A máme městskou policii, která toto musí řešit. Řešení tohoto notorického hradeckého problému bude jedním z hlavních bodů volebního programu DOMA v Hradci a brzy jej představíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama