RNDr. Marta Bayerová

Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2014 0:52:44

Ve Znojmě se slavilo, v okolí řádila voda

Ve Znojmě se slavilo, v okolí řádila voda

Nejen vinobraním, ale bohužel i záplavami žilo Znojemsko v průběhu minulého víkendu.

 Proto jsem jako stávající senátorka a opětovná kandidátka na post senátora přerušila akce původně plánované v jiných částech znojemského volebního obvodu. Se svým týmem jsem navštívila postižené obce, abych zjistila, co zde lidé nyní nejvíce potřebují.


Setkala jsem se nejen s představiteli obcí, ale samozřejmě i s jejich obyvateli. A také s dobrovolnými hasiči, kteří mají největší zásluhy na tom, že voda nenapáchala větší následné škody. Hlavně jim patří poděkování nás všech. Stejně jako se celkový stav společnosti odvíjí od její ekonomické situace, i oni jsou závislí na tom, jakou mají finanční podporu. Přitom jsou obce, kde by se bez oněch dobrovolných hasičů pomalu zastavil i společenský život, protože nejen hájí naše majetky a životy před přírodními živly, ale pořádají i řadu různých akcí, pomáhají vhodně vyplňovat volný čas dětí a mládeže a vychovávat je ke svému hasičskému „řemeslu“.

 

V rámci Jevišovických historických slavností jsem si měla možnost podrobně prohlédnout  hasičskou techniku, ale to nikdo netušil, za jak krátkou dobu ji budou potřebovat „na ostro“.

 

Dozvěděla jsem se, že dobrovolné hasiče například v Černíně a Jevišovicích nejvíc trápí zastaralá technika, ale také špatný signál v mobilních telefonech. V Černíně například tento nedostatek málem způsobil odpojení obce od rozvodné sítě. Pokud by k tomu došlo, mohli být hasiči v klíčový moment zcela bez techniky, protože ta, kterou mají, funguje jen na elektrickou energii. Jinou techniku, například výkonnější diesel agregát pro napojení čerpadel a osvětlení, zatím nemají k dispozici. Je zřejmé, že počasí nás bude „zlobit“ dál a my bychom se měli postarat, aby se na protipovodňová opatření a na vybavení hasičů nezapomínalo.


RNDr. Marta Bayerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama