Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2014 16:45:15

Památkový zákon byl diskutován v podvýboru pro kulturu

Památkový zákon byl diskutován v podvýboru pro kulturu

Podvýbor pro kulturu Poslanecké sněmovny PČR se ve čtvrtek 18. června zabýval návrhem památkového zákona.

Podvýbor pro kulturu Poslanecké sněmovny PČR se ve čtvrtek 18. června zabýval návrhem památkového zákona. Na jeho jednání byli přizváni zástupci Ministerstva kultury, Asociace muzeí a galerií, Asociace krajů, Národního památkového ústavu, Uměleckohistorické společnosti v českých zemích a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

„Jednalo se o konstruktivní jednání, kde bylo diskutováno o námitkách jednotlivých subjektů k aktuální verzi připravovaného památkového zákona. Největší diskuse se točila i kolem problematiky tzv. „detektorářů“, kolem vyvlastnění neudržované památky, resp. kdo by jí pak měl spravovat a za co, a kolem metráže pro financování záchranného archeologického výzkumu investorem.“ nastínil témata radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který na podvýboru zastupoval Asociaci krajů. 

Za předkladatele vystupovala např. náměstkyně ministra Anna Matoušková a ředitel Památkové inspekce Martin Zídek, za Národní památkový ústav jeho ředitelka Naděžda Goryczková, za Uměleckohistorickou společnost v českých zemích předsedkyně Michaela Ottová a Marcel Fišer, za Asociaci muzeí a galerií ČR její předseda Luděk Beneš a Zdeněk Kuchyňka, za Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska jeho předsedkyně Ivana Popelová a Martin Zedníček.

„Je třeba poděkovat panu předsedovi podvýboru, že se pravidelně zabývají přípravou tohoto zákona, příští týden bude projednán ve výboru v Senátu, v Komisi pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Asociace krajů bude opětovně diskutován na zasedání začátkem října,“ dodal radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama