Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 7:51:26

V roce 2015 proběhne již 60. ročník Českých doteků hudby

V roce 2015 proběhne již 60. ročník Českých doteků hudby

V Jičíně se v pátek 19. září konalo setkání k přípravě 60. ročníku Dvořákova festivalu, který je nejrozsáhlejším hudebním festivalem na pomezí Královehradeckého, Libereckého a Středočeského kraje.

V Jičíně se v pátek 19. září konalo setkání k přípravě 60. ročníku Dvořákova festivalu, který je nejrozsáhlejším hudebním festivalem na pomezí Královehradeckého, Libereckého a Středočeského kraje.

„Letošní ročník Českých doteků hudby se pořádá i s podporou Středočeského kraje, akce se konaly třeba v Nymburce, Poděbradech, Mladé Boleslavi, Mělníku a dokonce v Mníšku pod Brdy. Příští kulatý ročník počítá také se žánrově pestrým programem a určitě bude mít co nabídnout nejen hudebním nadšencům.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči, který se setkání zúčastnil. 

Na výběr z bohatého programu bude kromě exklusivních koncertů i crossover, jazz a folk, komorní hudba, stará a duchovní hudba, orchestrální hudba a dokonce i literárně hudební a víceoborové orchestry. Mimo Středočeského, Libereckého a Královehradeckého kraje se mimořádné akce uskuteční i v Pardubickém kraji. Nosným obsahem všech koncertů a doprovodných akcí je vazba na Antonína Dvořáka ve všech jeho polohách, včetně jeho oblíbených žánrů, účastníci obdrží tzv. Dvořákův cestovní pas a mohou čerpat i doprovodné slevy na další kulturní a turistické akce. Festival tak přispívá i k cestovnímu ruchu.

Zahajovací koncert se uskuteční 6. června v prostředí zámku Sychrov, slavnostní závěrečný koncert pak 25. června v Jičíně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama