MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 12:06:13

MVDr. Josef Řihák: "Boj s nezaměstnaností je moje priorita"

MVDr. Josef Řihák: "Boj s nezaměstnaností je moje priorita"

Pětapadesátiletý hygienik potravin Josef Řihák obhajuje post senátora Parlamentu ČR za volební obvod č. 18, Příbram. Zeptali jsme se, co ho vede ke kandidatuře a co svým voličům může nabídnout.

Proč kandidujete do Senátu?

V minulosti jsem zjistil, že některé zásadní problémy z pozice starosty ani krajského politika bohužel neovlivním. Jednalo se zejména o odmítnutí radaru v Brdech, řešení přísnější kontroly potravin a ochranu spotřebitelů před “šmejdy” či o konkrétní sociální pomoc v našich obcích. Jako senátor jsem spoluprosadil zpřísnění kontroly potravin, zastavení těžby zlata a břidlicových plynů, podpořil jsem zrušení S-karty či větší ochranu dětí. Cennou zkušeností pro mne bylo vedení Středočeského kraje a možnost podpořit opravy silnic a také hasiče v našem kraji. A všechny tyto zkušenosti chci využít pro rozvoj obcí a měst na Příbramsku, Sedlčansku a Voticku.

Co chcete udělat pro svůj volební obvod?

Především musíme zlepšit stav silnic, dopravní obslužnost pro naše občany a postavit nové mateřské školky nebo zvýšit kapacitu těch stávajících. Hodlám doslova střežit kvalitu potravin a bojovat s nezaměstnaností. Rád bych dosáhl změny postoje státních orgánů k Brdům a přispěl k jejich zachování v celistvosti pro příští generace Středočechů.Nedopustím obnovení těžby zlata a budu zásadně proti pokusům o dobývání břidlicového plynu. Mám rozpracovanou i podporu našim nemocnicím.

Jaké jsou u vás největší problémy?

Na prvním místě je to nezaměstnanost v našem regionu byla v létě o celá dvě procenta nad krajským průměrem. Další problémy máme v dopravní obslužnosti a kvalitě vozovek. Chybějí místa ve školkách a školách. Chtěl bych také zlepšit dostupnost místní sociální péče.

Jak byste se sám charakterizoval?

Jsem člověk s bohatými zkušenostmi z krajské i komunální politiky. To je určitě moje silná stránka i pro práci v Senátu. Po rodičích jsem tvrdohlavý, a když si vezmu něco do hlavy, tak to dotáhnu. Myslím, že patřím k lidem, kteří mají nejen snahu podílet se na řešení problémů, ale také je umějí vyřešit. A i když jsem sociální demokrat, dokážu spolupracovat s lidmi z jiných politických stran. Důležitější než politický dres je pro mě pracovitost.

Co považujete za svůj největší úspěch v minulém volebním období?

Mám radost z toho, že se mi podařilo spoluprosadit nový zákon o potravinách, který zpřísňuje jejich kontrolu a více chrání zákazníky. Hlasoval jsem také pro posílení práv spotřebitelů proti “šmejdům”, pro větší ochranu dětí a přísnější postihy za týrání zvířat. Také jsem aktivně posílil řady bojovníků za zastavení průzkumu a těžby zlata.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama