ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 13:38:10

Slaný má zrekonstruované vlastivědné muzeum

Slaný má zrekonstruované vlastivědné muzeum

sobotu 20. září 2014 bylo slavnostně otevřeno opravené Vlastivědné muzeum ve Slaném za přítomnosti středočeského radního pro oblast kultury a památkové péče Zdeňka Štefka.

Ve stejný den radní navštívil také první ročník festivalu Taškafest v zahradě kladenského zámku a zúčastnil se pietního aktu u hrobu T. G. Masaryka v Lánech.

Ve Vlastivědném muzeu ve Slaném byly opraveny výstavní prostory a technické zázemí, renovováno nádvoří a vytvořen bezbariérový přístup. „Jsem rád, že se královské město Slaný stará o své historické dědictví a že se nejen pustilo se do rekonstrukce muzea, ale že ji i zdárně a včas dokončilo,“ poděkoval městu krajský radní Zdeněk Štefek. Na projekt získalo město Slaný dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši 9,2 milionu korun.

Další zastávkou radního Štefka byla zahrada kladenského zámku, kde se uskutečnil první ročník festivalu netradičního umění Taškafest. „Středočeský kraj podpořil festival z Fondu kultury a obnovy památek částkou 80 000 korun, organizátoři si naší podporu určitě zaslouží a určitě bychom si jejich práce měli vážit,“ řekl radní.

V Lánech se pak uskutečnila tradiční vzpomínková akce na T. G. Masaryka, kterou pořádalo Muzeum TGM společně s místním Sborem dobrovolných hasičů a obcí Lány. „Je určitou tradicí, že na akci přijede i prezident republiky, který zapaloval za pomoci hasičů vatru,“ uvedl radní Zdeněk Štefek, který společně s radním pro regionální rozvoj Karlem Horčičkou položil u hrobu T. G. Masaryka věnec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama