ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 16:01:18

Matematický projekt díky dotaci z ministerstva školství pokračuje

Matematický projekt díky dotaci z ministerstva školství pokračuje

Středočeský kraj získal dotaci z Ministerstva školství, mládeže a sportu ČR na projekt „Nevšední matematika všedního dne“.

Jde o vytvoření elektronické učebnice matematiky. „Díky dotaci ve výši 783 tisíc korun může tento projekt, který pořádá naše příspěvková organizace Gymnázium Jana Palacha Mělník, zdárně pokračovat,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Dotace byla udělena v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt „Nevšední matematika všedního dne“ je zaměřený na vytvoření elektronické učebnice matematiky pro žáky druhého stupně základních škol a gymnázií. „Každý učitel si bude moci tuto online učebnici upravovat a jejím obsahem budou aktuální příklady z praxe, testy a domácí úkoly. Autorky chtějí poukázat na široké uplatnění matematiky při řešení praktických problémů v nejrůznějších oborech a životních situacích, se kterými se děti setkávají,“ sdělil statutární náměstek hejtmana Milan Němec.

Projekt podpoří dva tisíce dětí, které se účastní pilotního projektu, a dalších 30, které jsou zapojeny do tvorby učebnice prostřednictvím matematických ilustrací. Bude také proškoleno sto učitelů v práci s elektronickou učebnicí. Projekt běží od ledna 2012 a mělnické Gymnázium Jana Palacha na něj získala v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost grant v celkové výši 5,4 milionu Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama