ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 16:03:53

Kraj podepíše memorandum o spolupráci s italskou provincií Marche

Kraj podepíše memorandum o spolupráci s italskou provincií Marche

Radní Středočeského kraje dnes 22. září 2014 schválili Memorandum o budoucí spolupráci mezi italským Regionem Marche a Středočeským krajem.

„Vzhledem k zájmu z Regionu Marche o navázání bližších vztahů s naším krajem a budoucí spolupráci jsme se rozhodli k prvnímu kroku – k podpisu memoranda,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Region Marche a Středočeský kraj se zaváží k vzájemné podpoře výměny znalostí a projektů v oblastech cestovního ruchu, školství, mezinárodních otázek, zdravotnictví a sociální péče, sociálních otázek, kultury a rozvoje hospodářství.

Region Marche se nachází ve střední Itálii na pobřeží Jaderského moře a má celkovou rozlohu 9 694 km2 s počtem obyvatel 1 484 601 a 246 obcemi. Dělí se na 5 provincií s hlavním městem Ancona. Prezidentem regionu je Gian Mario Spacca. Oblasti Marche se přezdívá Palmová riviéra. Marche se také vyznačuje největší "hustotou" muzeí a obrazáren na světě, na 246 obcí jich připadá 242.

Středočeský kraj navázal s Itálií spolupráci již v roce 2004, kdy podepsal oficiální dohodu s Benátskem (Regione del Veneto). V posledních několika letech se uskutečnilo několik výměnných aktivit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama