Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2014 8:34:31

Letecké muzeum Metoděje Vlacha zná dodavatele interiérů

Letecké muzeum Metoděje Vlacha zná dodavatele interiérů

Rada kraje 22. září projednala výsledky výběrové řízení na dodávku a instalaci interiérů do Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi.

Rada kraje 22. září projednala výsledky výběrové řízení na dodávku a instalaci interiérů do Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi. Zakázku s původní hodnotou 16,45 milionů Kč s DPH vysoutěžila firma MEGAS s.r.o. za téměř 15 milionů Kč.

„Jsme rádi, že se podařilo na druhý pokus výběrové řízení zrealizovat, 14. července jsme pro nedostatek kvalifikovaných zájemců bohužel museli soutěž opakovat. Součástí zakázky jsou interiéry leteckého muzea, od zázemí pro zaměstnance až po prvky zabezpečovacího systému a letecké simulátory.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Interiéry budou financovány z Regionálního operačního programu v režimu veřejné podpory, tedy s 60% podílem kraje a 40% dotací.

V současnosti vrcholí práce na libretu expozice, která je tvořena ve spolupráci s odborníky dalších subjektů. Zhruba od začátku října se počítá s instalací interiéru, poslední přijdou na řadu atrakce, letecké a seskokové simulátory, od února bude probíhat příprava na otevření a dokončování expozic, v březnu se počítá se zkušebním provozem. Otevření muzea se plánuje na Den letectví a kosmonautiky 12. 4. 2015.

„Rada kraje zároveň schválila převod řady již zaplacených prvků gastrovybavení na letecké muzeum, aby byly dovybaveny i další nezbytné provozy pro návštěvníky. Gastro bylo původně určeno pro Památník v Panenských Břežanech, současný projekt realizovaný také s pomocí evropských fondů tam s tímto vybavením ale nepočítá.“ dodal radní Štefek. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama