ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2014 13:57:26

Hejtman Petera a ministr Prachař otevřeli cestu pro propojení mezi R7 a D8

Hejtman Petera a ministr Prachař otevřeli cestu pro propojení mezi R7 a D8

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera podepsal v úterý 23. září s ministrem dopravy Antonínem Prachařem memorandum o záměru výstavby silnice I. třídy mezi dálnicí D8 a rychlostní silnicí R7.

Nová silnice bude mít označení I/99, bude dlouhá 21,2 kilometru a její výstavba by odhadem měla stát asi 8,5 miliardy korun. Plánovaná komunikace bude vzdálená minimálně 100 metrů od zástavby a bude oddělena z obou stran čtyřicetimetrovým pásem lesa. „Iniciativu Ministerstva dopravy ČR (MD ČR) a Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR), které se ujaly projektu na výstavbu nového propojení mezi rychlostní komunikací R7 a dálnicí D8, vřele vítám. A to ze dvou důvodů. Jednak vyřešíme obchvaty měst a obcí na trase a za druhé na tuto novou silnici převedeme tranzitní dopravu,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera na tiskové konferenci, která následovala po podpisu memoranda s ministrem Prachařem. Tranzitní doprava mezi R7 a D8 je vedena obcemi Horoměřice, Statenice – Černý Vůl, Velké Přílepy, Tursko a město Kralupy nad Vltavou. Protože most přes Vltavu v Kralupech je prvním na sever a protože v těchto místech chybí příslušná část pražského okruhu, je tato krajská silnice využívána jako tranzitní s mimořádně silným dopravním zatížením. Velké riziko pro dopravu představuje také most a na něj navazující opěrná zeď v osadě Černý Vůl, kde v minulosti došlo k těžké havárii kamionu.

„Memorandum dosud podepsalo 13 obcí. Nyní se připojil i Středočeský kraj, který je pro úspěšné dokončení projektu rozhodujícím partnerem. Společně s krajem jsme také ustanovili pracovní skupinu s cílem co nejvíce urychlit přípravu stavby. Chceme například poprvé v historii České republiky při realizaci této stavby sloučit územní a stavební řízení,“ komentoval podpis memoranda ministr dopravy Antonín Prachař.

Podobný záměr, jako v případě propojení D8 a R7, připravuje MD ČR a ŘSD ČR na dalším úseku obchvatu Prahy, kde citelně chybí nedokončená část okruhu. A tím je propojení dálnic D1 a D11. „Přestože pracujeme na výstavbě propojení mezi důležitými dálnicemi, prioritou pro nás zůstává dokončení Pražského okruhu. Dokončení obchvatu Prahy budeme i nadále maximálně podporovat a koordinovat jeho výstavbu s vedením hlavního města Prahy,“ doplnil středočeský hejtman Miloš Petera. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama