ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2014 18:44:04

Spojovací chodba v benešovské nemocnici zlepší převozy pacientů

Spojovací chodba v benešovské nemocnici zlepší převozy pacientů

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově začala využívat zastřešený chodník pro převozy pacientů mezi interním a chirurgickým pavilonem.

Slavnostního otevření se dnes 23. září 2014 zúčastnil také středočeský hejtman Miloš Petera. Nemocnice postavila zastřešený chodník za 4 miliony korun. „Pacienty a personál nemocnice ochrání před nepříznivými vlivy počasí. Zároveň se zjednoduší a zrychlí převozy pacientů na vyšetření mezi jednotlivými pracovišti,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Jde o železobetonovou konstrukci, doplněnou kovovými prvky a průhlednými výplněmi. Tato průhledná dispozice nenaruší ráz parku mezi jednotlivými pavilony. „Naše nemocnice už po takovém řešení dlouho volala, protože zvlášť v deštivém nebo zimním počasí byl transport pacientů do jiné budovy problematický. Jsme rádi, že se nám podařilo získat peníze na tuto stavbu a zároveň tak zlepšit komfort našich pacient,“ řekl ředitel nemocnice Petr Hostek.

„Myslím, že je to správný krok k dalšímu rozvoji benešovské nemocnice, k prospěchu našich občanů nejenom z města, ale i ze širokého okolí. Doufáme, že podobných vylepšení, jak po stránce stavební, tak po stránce přístrojové se dočkáme v budoucnu více,“ doplnil předseda dozorčí rady nemocnice Jaroslav Zelenka.

Vedle výstavby nové chodby se stavebních úprav dočkala také bortící se zeď v Máchově ulici u původního pavilonu nemocnice. Brzy začne rekonstrukce pěti výměníkových stanic, které zásobují teplou vodou jednotlivé pavilony. „Budeme si muset s opravou poradit za provozu. Rekonstrukce bude stát asi 17 milionů korun a zaplatí ji náš zřizovatel – Středočeský kraj,“ řekl ředitel nemocnice Petr Hostek.Konec formuláře

Benešovská nemocnice potřebuje moderní diagnostický přístroj – magnetickou rezonanci. „Rádi bychom toto zařízení ještě letos pro benešovskou oblastní nemocnici pořídili. Nákup a stavební práce s tím spojené budou stát přibližně 30 milionů korun. Přesnou cenu určí výsledek výběrového řízení, které v nejbližší době vypíšeme. Ředitel nemocnice Petr Hostek nás seznámil s místem, kam bude rezonance umístěna,“ konstatoval hejtman Miloš Petera. „Magnetická rezonance má velice široké spektrum využití – od chirurgie, přes onkologii až po kardiologii. Pacientům v Benešově tento přístroj citelně chybí,“ doplnila středočeská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama