Kateřina Holzknechtová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2014 18:27:28

Nejdůležitější výzva severu? Pracovní místa!

Nejdůležitější výzva severu? Pracovní místa!

Ústecký kraj stále vede v republikových tabulkách nezaměstnanosti. Co s tím? Musíme využít všechny zdroje, které máme, a pořádně zapojit evropské fondy. A vrhnout síly na stavby rychlé železnice a dálnice D8.

V našem Ústeckém kraji máme jedno nezáviděníhodné prvenství. Jednoznačně vedeme v republikových tabulkách nezaměstnanosti. Zatímco u nás dosahuje počet lidí bez práce 12%, v Moravskoslezském a Olomouckém kraji je to o procentní bod méně (11 %), a ve zbývající části země většinou nedosáhne ani 9%. O Plzeňském kraji s necelými 7 % (a o Praze s 5%) ani nemá smysl mluvit. 

    Nejdůležitější výzvou nejen nastávajících komunálních voleb jsou tedy u nás pracovní místa. Jenže kde je vzít? Dobrou zprávou je určitě čerstvá dohoda s pneumatikárnou Nexen o stavbě nové velké továrny u Žatce.  V souvislosti se zprávami o problémech s dodávkami ruského plynu je důležité vnímat možnost většího využití našeho severočeského uhlí a na to navazující zachování těžby a samozřejmě i pracovních míst.


   I na místní úrovni by ale měly pomoci hlavně evropské fondy. Dokud nebudeme mít kvalitní železniční (rychlovlaky do Německa) a dálniční spojení (D8!), jehož vybudování samo o sobě znamená pracovní místa, nemůžeme doufat ani v to, že s naší obří nezaměstnaností jakkoli vážně pohneme.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama