Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 11:28:55

Rada schválila ocenění Středočeský Kramerius 2014

Rada schválila ocenění Středočeský Kramerius 2014

Rada kraje dne 29. září schválila udělení ocenění pro nejlepšího neprofesionálního knihovníka Středočeského kraje „Středočeský Kramerius“ pro 5 knihovníků.

Rada kraje dne 29. září  schválila udělení ocenění pro nejlepšího neprofesionálního knihovníka Středočeského kraje „Středočeský Kramerius“ pro 5 knihovníků.

„Soutěž probíhá již třetím rokem, záměrem soutěže je ocenění neprofesionálních knihovníků, kteří zajišťují chod knihoven bez nároku na pravidelnou mzdu. Prakticky je soutěž organizována Středočeskou vědeckou knihovnou v Kladně. Pověřené knihovny nominují po jednom dobrovolném knihovníkovi z oblasti jejich působnosti, návrhy pak projedná Komise pro kulturu a památkovou péči, která Radě kraj doporučí vítěze k ocenění. Soutěž má motivovat knihovníky k aktivnější činnosti i ke spolupráci s obcí a pověřenou knihovnou. Cílem je vytvořit z knihoven komunitní centrum pro setkávání občanů, pořádání volnočasových aktivit pro dospělé a děti a motivování především dětí k návštěvám knihovny.“ popsal soutěž radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Hodnotí se přístup do knihovny pro seniory a handicapované, otevírací hodiny a podpora obce, znalost a odbornost knihovníka, spolupráce s pověřenou knihovnou, zájem knihovníka o další sebevzdělávání, spolupráce se školami, motivační programy pro čtenáře, webové stránky, počet vypůjčených knih, velikost a přírůstek knižního fondu, vzhled knihovny, vývoj počtu čtenářů, počet akcí a další faktory.

Letošní rok ocenění získala z Obecní knihovny v Olbramovicích paní Marie Krausová, k knihovny ve Velkých Přílepech paní Jana Kouřimská, z Obecní knihovny v Kounicích paní Melanie Moravcová, z Místní knihovny v Obříství paní Věra Bílá a Všenorské knihovny paní Alena Sahánková.

Slavnostní předání ocenění proběhne v Týdnu knihoven 9. října v Kladně. Vítězové obdrží mimo finanční odměny ve výši 4.000 Kč i diplom a samolepku, která bude označovat jejich knihovnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama