ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 18:47:49

V Brně-Černovicích byla otevřena nová budova záchranářů

V Brně-Černovicích byla otevřena nová budova záchranářů

Osm měsíců od poklepání základního kamene otevřel ve čtvrtek 25. září 2014 hejtman Michal Hašek novou budovu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) v Brně – Černovicích na ulici Těžební.

Akce se zúčastnil také náměstci hejtmana Stanislav Juránek a Václav Božek.

Jak hejtman Hašek uvedl, aktualizovaná koncepce zabezpečení Zdravotnické záchranné služby v Jihomoravském kraji počítá v Brně s vybudováním výjezdových stanovišť v Bohunicích, Ponavě a zde v Černovicích. „První dvě jsou už postavena, třetí v oblasti Ponava by mělo být dokončeno v závěru příštího roku. Naplňujeme tak závazek občanům kraje. Nestačí však jen nové budovy, inovujeme i vozový park, včera krajská rada schválila veřejnou zakázku na nákup 27 nových sanitních vozů, které napomohou kvalitní práci záchranářů. Ochrana zdraví a záchrana životů je naší jednoznačnou prioritou. Děkuji všem, kteří se na stavbě podíleli, věřím, že na základě jednání vlády a krajů se zlepší i financování pracovníků záchranek, pro které jejich práce není zaměstnání, ale poslání,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Výjezdovou základnou v Brně – Černovicích získává ZZS JMK pracoviště s mnohem lepší dostupností do brněnských městských částí Brno – jih, Černovice, Slatina, Maloměřice, Obřany, Tuřany, Chrlice, Vinohrady, Líšeň, Židenice a Lesná, zároveň také do dalších spádových lokalit jihovýchodně a východně od krajského města, včetně D1 směrem na Vyškov. Výjezdová skupina s lékařem bude na této výjezdové základně zároveň tvořit posádku letecké záchranné služby k zásahům v nočních hodinách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama