ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 20:58:23

Nebyla to novo“z“packaná privatizace? Kde je těch 110 milionů?

Nebyla to novo“z“packaná privatizace? Kde je těch 110 milionů?

Vedení našeho krásného města si za poslední dvě volební období oblíbilo nástroj privatizace a v hojném měřítku jej využívá. Možná jste si nevšimli, že jsme za inkriminované období přišli o majetek za více než sto milionů korun.

 Kdy se ta privatizace zastaví?
 Ráno vstanete, jdete do práce a před domem na vás bafne pracovník zprivatizovaných technických služeb, který chce 50 Kč za úklid před vaším domem. Před školou pro změnu natahuje ruku školník a chce nově stovku za pobyt vaší ratolesti v soukromé základní škole. A když nakonec seberete odvahu a půjdete si stěžovat na úřad, zaplatíte 500 Kč za vstup hned ve vrátnici, jelikož vedení města zprivatizovalo radnici samo sobě. Nezbývá, než si na hlavu vylít kýbl vody, aby člověk procitnul, to by ale kubík nesměl stát tři sta… Naštěstí to byl jen sen, ale na jak dlouho?
 „Je však důležité, aby si město ponechalo kontrolu nad strategickým majetkem (voda a odpady, technické služby, MKS, komunikace, pozemky u náměstí, budovy organizací měst, sociální byty apod.). Příjmy z prodeje nemovitostí by se neměly projíst, ale měly by se opět použít na nákup nové či rekonstrukci stávající nemovitosti,“ stálo ve volebním programu našeho úspěšného vládnoucího hnutí.
 Po přečtení těchto řádků se však nabízí jedna dotěrná otázka. „Kde je oněch neuvěřitelných 109 847 000 korun za prodej městského majetku za poslední dvě volební období?“ (Zdroj: závěrečné účty a finanční výkazy zveřejněné na www.munovapaka.cz). Veřejnost by měla vědět, co za tyto obrovské peníze radní pořídili nebo které objekty za ně nechali opravit. Opravdu jsme je neprojedli? Voliči by mělo trápit, zda se nebudou nadále prodávat i další objekty, pokud je budou zastupovat stejní lidé? Necháte se levnými populistickými sliby dál táhat za nos? Nebo dáte svůj hlas někomu, kdo neprosazuje jen své zájmy. Ale zajímají ho přání a potřeby většiny občanů Nové Paky. Rozhodnutí o dalších čtyřech letech je na každém z Vás.
 Autor Zdeněk Bakovský
  Více zde: http://www.hora2014.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama