Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 16:04:15

Úsvit plní sliby – budou zrušeny poplatky

Úsvit plní sliby – budou zrušeny poplatky

Úsvitu se podařilo splnit další bod našeho programu – prohlasovali jsme s některými dalšími ve Sněmovně zrušení poplatků ve zdravotnictví s tím, že ponechán zůstal jen poplatek za pohotovost.

Původně jsme souhlasili jen se zachováním poplatku za pobyt v nemocnici, přestože jsem pro zrušení všech poplatků, ale jsme rádi i za tuto kompromisní variantu. Poplatky mají mezi veřejností podpůrce i odpůrce, ale já si myslím, že za současné sociální situace většiny občanů naší republiky, nejen seniorů, je potřeba lidem zlevnit náklady na živobytí a ulevit jim. Až se budeme alespoň přibližovat životní úrovni ve vyspělých západních zemích, lze uvažovat o jiném řešení. Ale ne teď. Životní náklady většiny našich občanů jsou tak vysoké, že nesouhlasím s jejich dalším zvyšováním. Cestou k úsporám musí být efektivní státní správa, kde rezervy jsou. Ale vláda v tomto ohledu zatím žádný plán nepředložila.

Tomio Okamura

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama