Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 22:07:15

Největším rasistou je zřejmě sám český stát

Největším rasistou je zřejmě sám český stát

Cikáni (nebo Romové, chcete-li) bez práce nemohou být sociálně začleněni, stát má řešit zaměstnanost českých občanů a ne romskou otázku.

Československý a poté český stát hrdému cikánskému lidu sebral v podstatě vše, navíc je začal, bez ohledu na příslušnost k tomu kterému kmeni, jednotně označovat za Romy. Mnozí moji cikánští přátelé by se urazili, kdyby je někdo nazval Romem. V padesátých letech stát zakázal kočování, které např. Francie zachovala. Po roce 1989 nastavil stát imigrační politiku tak, že připravil Cikány o jejich tradiční zaměstnání a přitom cikánské party kopáčů byly excelentní, pokud měly svého předáka. Národ, který také mimochodem uměl spoustu řemesel, postupně ztratil veškeré možnosti legální obživy. Vystěhovávání z různých lokalit definitivně rozbilo poslední zbytky rodového systému a pokud k tomu přidáme snadnou možnost emigrace (přiznejme si, že- přes tvrzení různých států- převážně z ekonomických důvodů) inteligence a dalších elit, to vše umocněné generační obměnou, tj. vymíráním přirozených autorit, máme zde velikou sociálně vyloučenou skupinu, která se paradoxně opět vrací k migraci, mnohdy z ubytovny na ubytovnu. Nyní ale bez jasných pravidel a vedení, které však potřebuje, aby se nestala nebezpečnou i sama sobě. Velmi pozitivní a přitom široké veřejnosti prakticky neznámou (proč asi?) skutečností je to, že Cikáni mají zachovaný pocit sociální soudržnosti a své staré lidi si většinou dochovají v kruhu rodiny. Stát by měl opět zajistit pro všechny své občany (cikánského i necikánského původu) možnost získat odpovídající práci a tak jim umožnit řádné sociální začlenění. Stát musí skončit s rozdělováním svých občanů na Romy a Neromy a přestat vyhazovat stamiliony na řešení romské otázky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama