ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2014 13:48:00

První publikace o zdraví Středočechů je určena pro veřejnost i zdravotníky

 První publikace o zdraví Středočechů je určena pro veřejnost i zdravotníky

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery představila ve čtvrtek 2. října 2014 na krajském úřadě svoji publikaci věnovanou tématice zdraví a zdravotnímu stavu obyvatel Středočeského kraje.

„Publikace přináší demografický a statistický přehled o zdraví lidí, kteří žijí na území našeho kraje. Z mapování vývoje zdraví Středočechů vyplývají data, ze kterých můžeme čeprat při tvorbě zdravotní politiky,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Zpráva o zdraví obyvatel Středočeského kraje je určena zdravotníkům, pracovníkům státní správy a samosprávy i veřejnosti. K nahlédnutí je na stránkách Krajské hygienické stanice Středočeského kraje. „V této podobě se jedná o historicky první takto komplexně pojatou zprávu, jejíž aktualizaci předpokládáme každých pět let,“ řekl ředitel krajské hygienické stanice Ivo Krýsa.

Představení knihy se zúčastnil kromě hejtmana Miloše Petery také hlavní hygienik Vladimír Valenta, ředitel krajské hygienické stanice Ivo Krýsa, ředitelka Kanceláře Světové zdravotnické organizace v ČR Alena Šteflová a poslankyně, místostarostka města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Nina Nováková.

„Zdraví je především záležitostí každého jednotlivce a velká část populace v ČR stále podceňuje rizikové faktory životního stylu a spoléhá se jen na účinné léky,“ připomněl hlavní hygienik Vladimír Valenta a zdůraznil roli pracovníků krajské hygienické stanice, která spočívá v ochraně, podpoře a neustálém zlepšování veřejného zdraví.

Jedná se o publikaci shrnující především statistické informace s komentáři, ale přináší také návrhy a doporučení. Obyvatelé Středočeského kraje v ní mohou najít informace o životním prostředí v místě jejich bydliště a rizika, která mají vliv na jejich zdraví. Najdou zde i  doporučení, jak rizikům předcházet.

Zdravotníci a další odborníci se prostřednictvím této publikace mohou seznámit s celou řadou ukazatelů zdravotního stavu obyvatel Středočeského kraje. Na základě těchto poznatků pak mohou pracovníci státní správy i samosprávy připravit koncepce podpory a prevence zdraví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama