ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2014 17:06:26

Hejtman Miloš Petera navštívil nově modernizovanou mateřskou školu v obci Žehuň

Hejtman Miloš Petera navštívil nově modernizovanou mateřskou školu v obci Žehuň

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera se ve čtvrtek 2. října 2014 zúčastnil slavnostního otevření modernizované mateřské školy v obci Žehuň na Nymbursku.

Školka, která byla postavena v roce 1979 a kterou denně navštěvuje 28 dětí, prošla od dubna do října letošního roku komplexní rekonstrukcí. „Oprava nás stála celkem 5,1 milionu korun. Na akci jsme získali dotaci od Ministerstva životního prostředí ČR z programu Zelená úsporám ve výši přibližně 3,9 milionu korun. Zbytek jsme zaplatili z obecních peněz,“ řekl starosta obce Žehuň Karel Horák.

„Nesmírně mě těší, že i menší obce, jako je Žehuň, které musí hospodařit jen s velmi omezeným rozpočtem, si troufnou na velké projekty a snaží se zlepšit život svým obyvatelům. Záleží samozřejmě na tom, jak aktivní je vedení obce. Obec Žehuň může být příkladem ostatním například v tom, že dokáže připravit kvalitní projekt, který uspěje v dotačním řízení a díky tomu se podaří získat peníze navíc,“ pochválil Žehuňské hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Rekonstrukce školky v Žehuni vůbec nebyla jednoduchá. Kromě plánované výměny oken a vstupních dveří, zateplení objektu i střechy a nové fasády byl v průběhu stavby objeven velký problém. Komín a kotel byly natolik poškozeny, že bylo nutné je nahradit novými. „Pořízení nového kotle jednak prodloužilo stavbu a také nás to stálo přibližně 470 tisíc korun navíc. Ale jsem rád, že se problémy podařilo vyřešit a školka nyní může sloužit dětem ze Žehuně i okolních obcí,“ doplnil starosta Karel Horák.

„Nedostatek míst ve školkách je problém, se kterým se musí potýkat řada obcí a měst. A zatímco jinde často musí odmítat přihlášené děti, v Žehuni si mohou dovolit přijímat do školky i přespolní zájemce,“ konstatoval hejtman Miloš Petera.       

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama