prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2014 23:20:13

Plivnutí Populisty

Plivnutí  Populisty

Lživé a jedovaté plivance bylo možné po sobě nechat stékat si dříve. Zaplať bůh máme demokracii. K článku pana Populisty Drymla se vyjádřím jen jednou a pak se budu věnovat nečemu, co v životě opravdu dává smysl.

Konečně, řekl jsem si, když jsem dočetl lživé řádky senátora Drymla o údajně podezřelém financování nákupů přístrojů ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Konečně přišla řada na varování mých kolegů. „Jardo, můžeš si být víc jak na 100% jistý, že Tě Dryml poplive a když nic pořádného nezjistí, tak si to vymyslí“. Plivat a nechat si po sobě stékat jedovaté a lživé sliny bylo ovšem možné před rokem 89, nikoliv nyní. K tomu nesmyslnému článku se vyjádřím jednou a pak se budu věnovat tomu co má smysl, to je vědecké práci a péči o své nemocné. Uvedu stručná fakta.  Ve svém článku plném lží a polopravd pan Dryml, a říkejme mu pravým jménem - pan Populista - záměrně uvádí, že audit evropské unie zjistil předražení přístrojů ve FN HK a, že FN HK„ je  známa mezi odborníky podivnými nákupy některých předražených přístrojů“. Zřejmě naráží na poslední událost, kdy audit ministerstva financí (vyžádaný EU), kontroloval výběrová řízení na přístroje na komplexní onkologické centrum, traumatologické centrum a cerebrovaskulární centrum. Fakta, která pan Populista jaksi zcela záměrně neuvedl jsou následující:

  1. Audit není ukončen, mohli jsme jen nahlédnout do auditní zprávy.
  2. Podle této zprávy nebyly žádné připomínky k cerebrovaskulárnímu centru (pan Populista se těšil zbytečně), ale byly připomínky ke geografickému rozsahu referencí, které měly mít společnosti přihlášené do veřejného výběrového řízení.
  3. Šlo o evropské peníze , proto FN HK žádala reference firem v rámci zemí EU.
  4. Všechny firmy měly standardní možnost připomínkového řízení a po té proběhlo standardní výběrové řízení za schválených podmínek.
  5. Čerpání Evropských fondů a především podmínky výběrových řízení byly opakovaně auditovány: finančním úřadem, Úřadem pro hospodářskou soutěž a rovněž zástupci evropských fondů – všechno s naprosto jasným závěrem – vše je v pořádku.
  6. Kontrola vyslaná nyní ministerstvem financí tedy neprokázala předražení, jak pan Populista záměrně uvádí. Podle dostupných závěrů je problém geografickém rozsahu referencí zúčastněných firem. Zřejmě jim chyběly reference z Afriky a Asie. Toto a nic jiného bylo nyní vytýkáno auditorem v případě onkologického a traumatologického centra.
  7. To je meritum věci, pro kterou hrozí navrácení dotace + penále. Tedy ani předražení, ani machinace.

Tolik tvrdá a neoddiskutovatelná data. Pan  Populista jaksi vůbec, jako již tolikrát v životě, nezvládl diagnózu a zároveň zapomněl podotknout, že v roce 2008, kdy se výběrové řízení konalo, byl prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc. ještě 4 roky přednostou II. Interní kliniky FN a LF a způsob a provedení výběrových řízení bylo mimo jakoukoli jeho kompetenci.  Soudný čtenář pochopí, že  je článek pana Populisty plný zášti a polopravd. Nemá chudák jinou šanci. Já jsem se s ním setkal v životě jen jednou a měl jsem pocit, že ten člověk nesmírně trpí. Trpí chorobnou záští. Líto mi ho ale není. Pronést jednoduchou lež je jednodušší než zkoumat skutečnou pravdu. Ale ještě jednu věc si neodpustím – pan Populista Dryml by si měl zamést především před vlastním prahem. Dosud se neomluvil za své rasistické výroky vůči lékaři z Jemenu, díky kterým dostal senátní pokutu 20.000 Kč. Dosud nevysvětlil  podezřelá úmrtí v nemocnici, kterou vede. Dosud neudělal spoustu věcí, které správný a čestný člověk běžně dělá. A nečekám, že by se za svá lživá tvrzení vůči mě omluvil. A po pravdě o to ani nestojím.

prof. MUDr. Jaroslav Malý CSc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama