Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2014 18:51:24

Kutná Hora nabídla zástupcům krajů bohatý kulturní program

Kutná Hora nabídla zástupcům krajů bohatý kulturní program

V předvečer hlavního jednání Komise Rady Asociace krajů ČR pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch se uskutečnilo setkání zástupců všech krajů, které mělo na programu nejen část pracovní, ale i kulturní.

V předvečer hlavního jednání Komise Rady Asociace krajů ČR pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch se uskutečnilo setkání zástupců všech krajů, které mělo na programu nejen část pracovní, ale i kulturní.

„Připravili jsme pro hosty malý koktejl zajímavostí z Kutné Hory, ve kterém nechyběla návštěva kostela sv. Jakuba, exkurze do historie Kutné Hory, návštěva Galerie Středočeského kraje, ale i beseda o kutnohorském vinařství.“ shrnul akci radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Kostelem sv. Jakuba provázel za doprovodu varhan arciděkan Jan Uhlíř, všichni se dostali i tam, kam běžný návštěvník nevkročí. Historii Kutné Hory od 10. století pak představil stručně radní Štefek a pokračoval historií Jezuitské koleje.

Právě v Jezuitské koleji, v barokním refektáři, začala další část programu - prohlídka stálé expozice a části Severního křídla. Na kompletní prohlídku rozsáhlého areálu nezbyl čas, účastníky čekala ještě prohlídka zahrad a štábního domku.

Tam, v prostorách expozice vinařství seznámil hosty s dějinami a přítomností kutnohorského vína Lukáš Rudolfský z Vinných sklepů Kutná Hora.

Město účastníky očarovalo, takže pořadatelé nakonec zorganizovali pro zájemce ještě prohlídku Svaté Barbory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama