Kateřina Holzknechtová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2014 17:31:15

Komunální volby a investoři

Komunální volby a investoři

Komunální volby jsou mimo jiné i o tom, zda lidé ve vedení radnice dokáží získat pro svou obec investice do pracovních míst.

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky schválila novelu zákona, která by měla ulevit investorům. Snižují se poplatky za vynětí zemědělské půdy z fondu, což urychlí a zlevní vznik nových průmyslových zón. A tím pádem pomůže vytvořit nová pracovní místa.

Vláda si za takové rozhodnutí zaslouží poděkovat. Ale není to všelék.  Aby opravdu nové průmyslové zóny vznikaly, je nutné, aby se snažili komunální a krajští politici. Ten, kdo si vybírá lokalitu, je totiž samozřejmě investor. Radnice či Úřad práce jsou pak ti, kteří ji nabízejí. Je nutné ve spolupráci s Czechinvestem a dalšími agenturami umět region prodat a přesvědčit investory, že jsme lepší než jiné, konkurenční regiony a země.


Jinak se může vláda snažit sebevíc a stejně nám to nepomůže. I o tom jsou komunální volby…


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama