Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 8:12:09

V Památníku Karla Čapka

V Památníku Karla Čapka

V pátek 17. října navštívil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše.

V pátek 17. října navštívil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše.

„S paní ředitelkou jsme diskutovali o plánech na příští rok, prezentaci Karla Čapka v zahraničí, spolupráci se školami, o nové expozici, která se připravuje, a také o dalších možnostech zatraktivnění památníku.“ sdělil radní Štefek.

Tým památníku nabízí zájemcům pestrou paletu služeb – od zapůjčení putovní výstavy o Čapkovi v několika jazycích až po organizování svateb přímo na Strži. Dům spolu s pozemky totiž Karel Čapek se svou ženou obdrželi jako svatební dar.

O areál se nestarají jen zaměstnanci, ale i tzv. dobrovolníci. Dobrovolnický program byl spuštěn v roce 2012 a od té doby se v jeho rámci udělala spousta práce, která znamenala přínos nejen pro Památník, ale i pro účastníky tohoto programu.

V Památníku návštěvníci mohou najít nejen expozici zaměřenou na život a dílo Karla Čapka, ale i expozici zaměřenou na jeho ženu -  Olgu Scheinpflugovou a na Čapkova přítele – novináře Ferdinanda Peroutku.

 V roce 2012 byla v okolí Památníku zpřístupněna i naučná stezka Karla Čapka, která obsahuje i deset informačních panelů věnujících se zdejší historii, fauně a floře.

V roce 2013 přibyl do zahrady i pomníček nejslavnějšímu pejskovi - Čapkově Dášeňce.

Další informace o Památníku a jeho programu naleznete na http://www.capek-karel-pamatnik.cz/.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama