Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 20:33:00

Poslanecká sněmovna chystá stáže pro německé studenty

Poslanecká sněmovna chystá stáže pro německé studenty

Jan Hamáček s německou poslankyní a předsedkyní česko-německé parlamentní skupiny Petrou Ernstberger dnes diskutoval o možnosti stáží německých studentů v české Sněmovně.

 V současné době běží německý stipendijní program Bundestagu pro zahraniční studenty, kteří v rámci stáže pracují v německém parlamentu a současně studují na některé z univerzit. Ten využívají také Češi.

Podle Jana Hamáčka je tento program velmi smysluplný a předseda Sněmovny usiluje o jeho reciprocitu v České republice. Na půdě Poslanecké sněmovny se v tuto chvíli připravuje program stáží pro německé studenty, do kterého by se měly zapojit také pražské vysoké školy, které vedení Sněmovny hodlá oslovit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama