Ing. Mgr. Miroslav Poche

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2014 10:52:38

Předčasné parlamentní volby budou mít zásadní vliv na budoucnost Ukrajiny

Předčasné parlamentní volby budou mít zásadní vliv na budoucnost Ukrajiny

Poslanec Miroslav Poche (ČSSD, S&D) se zúčastní pozorovací mise Evropského parlamentu, která bude dohlížet na průběh předčasných parlamentních voleb na Ukrajině, jež se uskuteční v neděli 26. října.

Evropský parlament si je vědom významu nadcházejících voleb pro další politický vývoj Ukrajiny i pro vztahy této země s Evropskou unií. V předchozích rezolucích opakovaně zdůrazňoval, že trvalé řešení současné krize není možné, aniž by proběhly předčasné parlamentní volby. "V zájmu Ukrajiny i jejích partnerů samozřejmě je, aby volby proběhly regulérně a nebyly následně zpochybňovány. Pozorovací misi proto považuji za velmi důležitý nástroj jak, může mezinárodní společenství přispět ke stabilizaci politické situace v zemi," zdůraznil Miroslav Poche, který se mise účastní jakožto náhradní člen Zahraničního výboru a Delegace pro parlamentní spolupráci EU-Ukrajina.

Monitorovací mise Evropského parlamentu bude zahájena v pátek 24. října, kdy se poslanci setkají s čelními politickými představiteli Ukrajiny, zástupci ukrajinskéhé občanské společnosti a think-tanků. Přípravu voleb budou také diskutovat s vedoucími misí mezinárodních organizací dlouhodobě působících v zemi. Samotné volby budou poslanci následně monitorovat v několika významných lokalitách. Miroslav Poche bude dohlížet na průběh hlasování, činnost volebních komisí a sčítání hlasů ve městě Čerkasy, které se nachází v klíčové oblasti střední Ukrajiny. "Přítomnost mezinárodních pozorovatelů má dvojí význam. Jednak je zárukou regulérnosti průběhu voleb. Zároveň je zdrojem objektivních, bezprostředních informací o situaci v zemi pro evropská média. Proto také chci o ukrajinských volbách průběžně informovat českou veřejnost," doplnil Miroslav Poche.

Ve světle nadcházejících ukrajinských parlamentních voleb také pod záštitou poslance Pocheho proběhne dnes setkání českých europoslanců s Rostyslavem Khotinem, předním ukrajinským reportérem pracujícím pro rádio Svobodná Evropa. "Jsem rád, že pan Khotin přijal mé pozvání a věřím, že nám pomůže lépe porozumět hlavním problémům, které mají parlamentní volby pomoci vyřešit,“ řekl Poche k významu nadcházejícího pracovního setkání ve Štrasburku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama