Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2014 18:51:55

Koaliční rada se shodla na zavedení takzvaného kurzarbeitu

 Koaliční rada se shodla na zavedení takzvaného kurzarbeitu

Myslím, že nejen já se smíšenými pocity slýchávám slova o tom, že koaliční rada se shodla na zavedení takzvaného kurzarbeitu, který doporučila skupina pro monitorování dopadu sankcí mezi EU a Ruskem.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ještě vypracuje studie zahraničních zemí, kde se institut používá a do několika týdnů by měl jít konkrétní návrh na vládu.

Nutno říci, že stát na tento systém vyčlenil do konce roku 2015 400 milionů korun. Samozřejmě, že udržet zaměstnanost musí být pro českou vládu primárním úkolem, co se politiky zaměstnanosti týče. Kurzarbeit se v ČR zaváděl po roce 2009, kdy byla ekonomická krize, která je dnes doufejme u konce. Bohužel si Česká republika vytvořila nový problém díky obchodní válce s Ruskem. Kdybychom se nepřipojili k sankcím, které uvalila Evropská unie vůči Ruské federaci, tak by vláda nemusela řešit problémy s udržení zaměstnaností, neboť zaměstnanost v České republice je velmi ohrožena těmito vyvolanými sankcemi.

KSČM v raných fázích protiruských sankcích varovala, že ekonomické sankce poškodí zejména tuzemskou ekonomiku. Dnes vidíme, že KSČM  nevarovala před protiruskými sankcemi jen kvůli svému zviditelnění, ale proto, že dokázala předvídat dopad protiruských sankcí.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama