Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2014 7:25:12

V obci Studený byla vysvěcena zrekonstruovaná kaplička

V obci Studený byla vysvěcena zrekonstruovaná kaplička

Velkou slávou byla zakončena v sobotu 18. října rekonstrukce místní kapličky, na kterou přispěl částkou 150.000 i Středočeský kraj.

Velkou slávou byla zakončena v sobotu 18. října rekonstrukce místní kapličky, na kterou přispěl částkou 150.000 i Středočeský kraj.  Vysvěcení kapličky se zúčastnili i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová a krajská zastupitelka Marie Krejčová.

„Vždy potěší vidět obec, kde všichni táhnout za jeden provaz a kde se daří rozvíjet služby pro občany, včetně těch kulturních.“ sdělil radní Štefek, který si prohlédl taktéž i zrekonstruovaný spolkový dům, kde hrají i místní ochotníci v čele se starostou obce. Ti úspěšně zvládli třeba Pygmalion od Bernarda Shawa nebo Oscara Wildea a jeho „Jak je důležité míti Filipa“.  Jejich letošní nacvičená hra je klasická komedie anglického autora Jevana-Brandona Thomase – Charleyova teta…

Že se obec snaží žít pestrým společenským životem a zaujímá všechny věkové kategorie nejen domácích,ale i přespolních obyvatel, potvrdil i starosta Bohumil Dušek.

Převážně zemědělská obec, která se nachází v jižní části mikroregionu Želivka na hranici okresů Benešov a Pelhřimov, má jen něco málo přes 100 obyvatel. Vznikla na místě zemanské tvrze na začátku 13. století.

Kaplička je tradiční poutní místo, ke které se váže i pověst, zázračná voda z její studánky prý uzdravila slepou kněžnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama