RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2014 19:58:38

Junckerova komise je silný a vyvážený tým schopný zvládnout náročné úkoly

Junckerova komise je silný a vyvážený tým schopný zvládnout náročné úkoly

Evropský parlament dnes většinou 423 hlasů schválil novou Evropskou komisi pod vedením předsedy Jean-Claude Junckera.

Tím se završil několikatýdenní proces navrhování a hodnocení jednotlivých kandidátů na komisaře, kterým se i uzavírá období voleb do Evropského parlamentu a následné změny vedení úřadů EU.

„Novou komisi pod vedením Junckera považuji za silný a vyvážený tým. Je samozřejmě výsledkem řady kompromisů vycházejících z volebních výsledků. Věřím, že složení komise a kompromisy v něm zahrnuté nebudou zdrojem problémů, ale mohou být naopak impulsem pro hledání těch nejlepších řešení. Výzev je mnoho jak v oblasti ekonomické, tak politické. Česká delegace v Evropské lidové straně komisi podpořila. Je tomu tak i proto, že proces slyšení byl sice náročný, ale férový postup jak ověřit, zda kandidáti na komisaře jsou s to funkci vykonávat," uvedl k nové komisi předseda České národní delegace ve frakci ELS Luděk Niedermayer (TOP 09).

„Jsem ráda, že ELS zůstává v nové komisi nejsilněji zastoupena a naši komisaři budou hrát klíčovou roli při formulování evropských politik. Jsme jediným parlamentem, který má pravomoc přezkumu kandidátů a tuto funkci jsme vykonali úspěšně. Myslím, že i díky podpoře naší frakce a jmenovitě jejích českých členů prošla bez výraznějších komplikací česká kandidátka Věra Jourová. Tým předsedy Junckera se zkušeností z vysoké národní i evropské politiky mě naplňuje optimistickým očekáváním, že své povinnosti a vytyčené ambiciózní cíle zvládne," dodává místopředsedkyně ČND ve frakci ELS Michaela Šojdrová (KDU-ČSL).

„Tím, že předseda komise pochází z naší frakce, stejně jako většina komisařů, přijímáme největší díl spoluodpovědnosti za výsledky komise při plnění nelehkých úkolů, které před ní stojí," dodává na závěr Luděk Niedermayer.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama