Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2014 18:06:00

Přinese Babišův nový think-tank hnutí ANO konečně program?

Přinese Babišův nový think-tank hnutí ANO konečně program?

V médiích se objevila informace, že v Praze dnes zahájí svou činnost think-tank s názvem Institut pro politiku a společnost, který je spjatý s hnutím ANO.

 Institut pro politiku a společnost má podle Babiše vychovávat nové politiky, kteří by posléze posílili tým profíků hnutí ANO. Nejen poslední události spojené s hnutím ANO ukazují, že by ANO ve svých řadách pár profíků potřebovalo skutečně jako sůl. O to víc je vznik think-tanku chvályhodný. Je ale otázkou, zda si A. Babiš neplete univerzitu a institut proškolení politických funkcionářů.

Nicméně odchovanci Institutu pro politiku a společnost by pro hnutí ANO například mohli sestavit vzorový program, který hnutí ANO, ačkoli v současnosti usiluje o pozici nejsilnější politické strany, stále ještě zcela postrádá. A Babiš ohledně programu hnutí tvrdí, že: „Naše hodnoty a cíle jsou definovány, akorát jsme je nestihli dát na papír.“ To je skutečně politické a politologické novátorství, které A. Babiše dostává na světovou špičku.

Vzhledem k tomu, že zatím žádný z „profíků“ nestačil program hnutí ANO ani mlhavě vyjádřit, se tomu, že nějaký existuje, věří skutečně jen velmi těžko a ony definované hodnoty a cíle si lze představit pouze jako jitrnici, kterou svět ještě neviděl. Ale část našich občanů už se těší na to, že by
ji snědla…

Další věcí, kterou by odchovanci nově vzniklého think-tanku měli co nejdříve ovládnout, je schopnost úspěšného povolebního vyjednávání. Hnutí ANO totiž už díky neschopnosti svých profíků vést povolební vyjednávání, vzdor svému volebnímu úspěchu, ztratilo možnost podílet se na řízení Olomouce, Plzně, teď se zdá, že i Ostravy. O ostravské ČSSD a Ostravacích se jistě od A. Babiše dozvíme mnoho nepěkných věcí. V jeho tisku budou jistě rozpracováváni kmotři ČSSD na Ostravsku a jejich vazby v politických zákoutích. To vše mohlo odpadnout, pokud by ANO již před volbami vzdělalo své čelní kandidáty v disciplíně povolebního vyjednávání.

Ještě bych A. Babišovi doporučil, aby si pohlídal povolební situaci v Brně. R. Onderka před osmi lety utvořil radniční koalici v mnohem beznadějnější
situaci, než jakou zažívá nyní…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama