ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2014 8:49:22

GASK vystaví vzácnou Kutnohorskou iluminaci za symbolické vstupné

 GASK vystaví vzácnou Kutnohorskou iluminaci za symbolické vstupné

Za symbolickou jednu korunu si mohou 28. října návštěvníci Galerie Středočeského kraje (GASK) prohlédnout unikátní Kutnohorskou iluminaci. GASK nabídne i bohatý program pro dospělé a děti.

Galerie bude otevřena od 10:00 do 18:00 hodin.

Kutnohorská iluminace, která bude vystavena v novém prostoru stálé expozice s příznačným názvem SILVER BOX, je unikátní nejen tématem a uměleckou kvalitou, ale také nezvykle velkým formátem. Pergamen detailně a takřka reportážním způsobem zobrazuje dobývání, prodej a zpracování stříbrné rudy v Kutné Hoře na konci 15. století. V letošním roce bude tato památka s ohledem na svou ochranu vystavena pouze jeden den – a to 28. října.

GASK představí také novou stálou expozici STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM. Pro děti budou otevřeny vizuální herny a v ateliéru Lektorského centra GASK začne ve 14 hodin výtvarná dílna s názvem Přátelé. Mají se tu zamyslet nad tím, co je to přátelství, jak funguje ve virtuální realitě a jakou úlohu v tom všem hrají stroje. Zatímco budou děti tvořit, mohou rodiče zavítat na komentovanou prohlídku výstavy Pavla Kopřivy - PŘÍMÝ PŘENOS.

V rámci programu „Promítej i ty!“ mohou hosté galerie sledovat filmy z festivalu Jeden svět. V 16:00 začne promítání filmu Putinovy hry. „V tomto investigativním dokumentu odkrývá autor pozadí olympijských her v Soči, všudypřítomnou korupci, vyvlastňování soukromých majetků, násilné vystěhovávání obyvatel a nevratné dopady na životní prostředí,“ uvedla Petra Bartušková z GASK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama